Gå videre til innhold

Blogginnlegg -

Farmasøytens kompetanse bidrar til økt livskvalitet

En pasient ved Nygård sykehjem i Sandefjord kunne flytte hjem til kona etter at han hadde hatt en gjennomgang av legemidlene han stod på. Farmasøyt Alfhild Hov fra Apotek 1 Nordstjernen i Sandefjord var med på å gjøre dette mulig.

Alfhild har bidratt med sin kompetanse inn i det tverrfaglig teamet som har deltatt i et delprosjekt i Helse- og omsorgsdepartementets pasientsikkerhetskampanje "I trygge hender".

Positive resultater av legemiddelgjennomgang

Resultatene så langt er meget positive. Livskvaliteten til beboerne er allerede betraktelig bedre. De har for eksempel blitt mindre trøtte, de har fått bedre førlighet i kroppen og noen opplever at det er lettere å få utbytte av fysioterapitimene sine. I tillegg opplever sykepleierne og legene at erfaringene er overførbare. 
- Jeg opplever at farmasøytisk kompetanse blir verdsatt inn i teamet, og det har vært moro å se at farmasøyter, leger og sykepleiere utfyller hverandre til pasientens beste, sier Hov.

Les mer om de gode resultatene i Apotekerforeningens tidsskrift

Farmasøytisk kompetanse er viktig

Vi jobber kontinuerlig for å synliggjøre den farmasifaglig kompetansen og være en naturlig bidragsyter i å løse myndighetenes og den enkelte persons utfordringer med riktig legemiddelbruk. Dette er et godt eksempel på hvor viktig farmasøytisk kompetanse er inn i tverrfaglige team bestående av helsepersonell, sier adm. direktør i Apotek 1 Lars Birkeland.

Birkeland har stor tro på at evalueringene av prosjektet i Sandefjord gjør at farmasøyten får en tydelig rolle i den nasjonale veilederen for legemiddelgjennomganger.

Dette kan vi i Apotek 1 hjelpe deg med

På Apotek 1 svarer vi gjerne på spørsmål om legemidlene du bruker og hvordan du kan ta vare på egen helse. Farmasøytene er eksperter på legemidler og bruken av både reseptpliktige legemidler og legemidler du kjøper uten resept.  I tillegg kan vi i alle våre apotek hjelpe deg med:

Emner

Tags

Pressekontakt

Silje Ensrud

Silje Ensrud

Pressekontakt Pressesjef 99350502
Karina Søby Eidukaitis

Karina Søby Eidukaitis

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 95036948

Vår kunnskap - din trygghet

Apotek 1 er landets største og ledende apotekkjede. Vi har i dag over 400 apotek spredt over hele landet og er også Norges største nettapotek.
Kjernen for vår virksomhet er kompetanse og kvalitet. Vår ambisjon er å leve opp til vårt slagord ”Vår kunnskap- din trygghet”, i alle våre kundemøter. Apotek 1 sine kunnskapsrike medarbeidere skal gjennom sin rådgivning og oppfølging skape bedre helse og økt velvære for våre kunder.

Våre verdier er at vi skal være pålitelige og engasjerte medarbeidere, som viser respekt og diskresjon i vårt arbeid. Vi i Apotek 1 ønsker å være en viktig faktor i helsetjenesten. Hos oss skal kundene få inspirasjon og bli motivert til å ta vare på egen helse. Vi skal være blide, imøtekommende og gi god service.

Apotek 1
Skårersletta 55
1471 Lørenskog