Gå videre til innhold
Til utlandet med legemidler – har du dokumentasjonen i orden?

Blogginnlegg -

Til utlandet med legemidler – har du dokumentasjonen i orden?

Skal du på utenlandstur og trenger å ta med deg legemidler? Da er det viktig å kunne dokumentere at det er du som eier legemidlene, sier farmasøyt Marthe Gaarder i Apotek 1.

Hvilken type dokumentasjon du trenger avhenger av hvilke legemidler du bruker og hvilket land du skal besøke, forteller Gaarder. Skal du ha med deg legemidler som er klassifisert som vanedannende eller narkotiske kan du trenge ytterligere dokumentasjon. Skal du reise til land som deltar i Schengen-samarbeidet vil en Schengen-attest fra apoteket dekke ditt behov for dokumentasjon. Les mer om å ta med legemidler utenlands.

Legemidler kan få redusert kvalitet dersom de blir utsatt for sterk varme, lys eller fuktighet. Vi anbefaler derfor å ta med seg legemidlene i originalemballasjen, også for at legemidlene lettere kan identifiseres i sikkerhetskontroll eller toll. Husk å la apoteketiketten med ditt og legens navn stå på boksen.

Apotek 1 hjelper deg og kan svare på spørsmål vedrørende legemidler på reise, og skaffe riktig dokumentasjon før avreise. Vi fyller ut attesten mens du venter. Du må ta med deg passet og resepten eller legemidlene du skal ta med deg.

Legemidler på flyreiser

- Det er viktig at man alltid har nødvendige legemidler i håndbagasjen. Da er de tilgjengelige - for eksempel hvis flyet er forsinket. Mange er ikke klar over at man kan ha med seg flytende medisin i tillegg til annet flytende innhold. Det regnes ikke som en del av ”kvoten” for flytende innhold i håndbagasjen, forteller Gaarder.

Se også Apotek 1 sine temasider om reise. Der har vi samlet våre reiseråd, samt anbefalinger om vaksiner fra Folkehelseinstituttet.

Related links

Emner

Kategorier

Pressekontakt

Kjersti Solberg Ofstad

Kjersti Solberg Ofstad

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 99236838
Silje Ensrud

Silje Ensrud

Pressekontakt Pressesjef 99350502
Karina Søby Eidukaitis

Karina Søby Eidukaitis

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 95036948

Vår kunnskap - din trygghet

Apotek 1 er landets største og ledende apotekkjede. Vi har i dag over 400 apotek spredt over hele landet og er også Norges største nettapotek.
Kjernen for vår virksomhet er kompetanse og kvalitet. Vår ambisjon er å leve opp til vårt slagord ”Vår kunnskap- din trygghet”, i alle våre kundemøter. Apotek 1 sine kunnskapsrike medarbeidere skal gjennom sin rådgivning og oppfølging skape bedre helse og økt velvære for våre kunder.

Våre verdier er at vi skal være pålitelige og engasjerte medarbeidere, som viser respekt og diskresjon i vårt arbeid. Vi i Apotek 1 ønsker å være en viktig faktor i helsetjenesten. Hos oss skal kundene få inspirasjon og bli motivert til å ta vare på egen helse. Vi skal være blide, imøtekommende og gi god service.

Apotek 1
Skårersletta 55
1471 Lørenskog