Gå videre til innhold
9 av 10 opplever det som smittetrygt i apotek

Nyhet -

9 av 10 opplever det som smittetrygt i apotek

Befolkningen har fortsatt høy tillit til apotekene. Dette viser en ny undersøkelse fra Kantars Apotekbarometer høsten 2020.

Apotekbarometeret viser at apotek er den virksomheten i helsetjenesten som nyter størst tillit når vi sammenligner med blant annet sykehus og leger. Apotekbransjen holder seg stabilt høy med en score på 80 av 100. Dette er en økning på 2 poeng siden oktober 2019.

– Dette sier noe om posisjonen apotekene har i helsesektoren, og ikke minst er det flott å se at vi har klart å holde den gode tilliten de siste 17 årene. Det er imponerende å se innsatsen som legges ned av de apotekansatte for å hjelpe alle de 178 000 kundene som hver dag trenger medisiner og rådgivning fra apotekene, forteller Fag- og kvalitetsdirektør Ellen Karine Ous.

Smittetrygt i apotek
2020 har vært sterkt preget av koronapandemien som fortsatt herjer over hele verden. Undersøkelsen viser at befolkningens tillit til at apotekene er trygge med tanke på smitte er svært høy. Hele 9 av 10 mener det er trygt å handle i fysiske apotek og mener at apotekene gjør nok for å hindre at kundene blir utsatt for smittefare når de oppsøker apotekene.

Dette viser at tiltakene som ble innført i starten av pandemien og endringer som er gjort underveis har fungert og gjør folk trygge når de handler i apotek. Andelen som opplever det trygt å handle i fysiske apotek har økt siden Kantar gjennomførte en lignende undersøkelse i starten av april.

Les også 15 tiltak som gjør det trygt å gå på apoteket

Interesse for influensavaksine
I år ble det mulig å ta influensavaksine i apotek uten resept fra lege. 28 prosent av respondentene i undersøkelsen svarte at de kunne tenke seg å ta influensavaksine i apotek. Av de 51 prosent som ikke ønsker, var det 39 prosent som uansett ikke vil ta vaksinen, og 30 prosent som har tatt/vil ta den et annet sted.

Tall så langt i årets influensasesong viser at mer enn 85 000 kunder som har valgt å ta influensavaksinen i apotek og at apotekene står for 5-10 prosent av all vaksinering denne sesongen. Antallet er mer enn doblet fra i fjor.

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Apotekbarometeret gjennomføres to ganger årlig av Kantar på vegne av Apotekforeningen. Formålet med undersøkelsen er å følge forbrukerens holdninger, interesser og atferdsmønster i apotekmarkedet. Undersøkelsen ble gjennomført mellom 5.-18.okotber hvor 1001 personer har respondert.

Emner

Kategorier

Vår kunnskap - din trygghet

Apotek 1 er landets største apotekkjede. Vi har i dag over 460 apotek spredt over hele landet og er også Norges største nettapotek.
Kjernen for vår virksomhet er kompetanse og kvalitet. Vår ambisjon er å leve opp til vårt slagord ”Vår kunnskap- din trygghet”, i alle våre kundemøter. Apotek 1 sine kunnskapsrike medarbeidere skal gjennom sin rådgivning og oppfølging skape bedre helse og økt velvære for våre kunder.

Våre verdier er at vi skal være pålitelige og engasjerte medarbeidere, som viser respekt og diskresjon i vårt arbeid. Vi i Apotek 1 ønsker å være en viktig faktor i helsetjenesten. Hos oss skal kundene få inspirasjon og bli motivert til å ta vare på egen helse. Vi skal være blide, imøtekommende og gi god service.

Apotek 1
Skårersletta 55
1471 Lørenskog