Gå videre til innhold
Mitt beste råd er å smøre nok og ofte nok, både når det er sol og overskyet, sier fagrådgiver for kosmetikk og hudpleie i Apotek 1, Synne Bakker.
Mitt beste råd er å smøre nok og ofte nok, både når det er sol og overskyet, sier fagrådgiver for kosmetikk og hudpleie i Apotek 1, Synne Bakker.

Nyhet -

Vi dropper solkremen når det er overskyet

Svært mange ser ikke nødvendigheten med å bruke solkrem når solen er gjemt bak et lett skydekke. Kun én av ti (11 prosent) oppgir at de er flinke til å smøre seg når det er overskyet. Det viser en ny undersøkelse om nordmenns solkremvaner. De største solkremsynderne er menn og de yngste forbrukerne i aldersgruppen 16 til 24 år.

Hele én av fem av de spurte mennene og 20 prosent i aldersgruppen 16-24 år anser det som ikke nødvendig å smøre seg dersom solen ikke skinner fra klar himmel. Dette viser en ny undersøkelse utført av Respons Analyse på vegne av Apotek 1.

– UVA-strålene trenger også gjennom lett skydekke og kan lage skader i huden. Derfor er solbeskyttelse også viktig på skyede dager, forklarer Synne Bakker, fagrådgiver for kosmetikk og hudpleie i Apotek 1.

Spesielt viktig er det å smøre seg med solkrem når man ferierer i sydligere strøk. UV-indeksen er et mål på hvor sterk UV-strålingen fra solen er. I Syden er UV-indeksen på 8-10 på sommeren, noe som er svært sterk, og Kreftforeningen påpeker at selv på en helt overskyet dag kan opp mot 40 prosent av solstrålene nå igjennom skyene.

Vi ser at mange er flinke til å bruke solkrem når det er sol, men likevel viser undersøkelsen et klart forbedringspotesiale. Spesielt de yngste forbrukerne og eldre menn må forstå viktigheten av god solbeskyttelse. Solbrent hud kan enkelt motvirkes med riktig bruk av solkrem. Mitt beste råd er å smøre nok og ofte nok, både når det er sol og overskyet, sier Bakker.


Om undersøkelsen:

Undersøkelsen ble utført av Respons Analyse på vegne av Apotek 1 første halvdel av mai 2018. Utvalget på 1008 respondenter fra 16 til 87 år er landsrepresentativt og trukket tilfeldig fra Respons Analyses webpanel. 

Related links

Emner

Kategorier

Kontakter

Kjersti Solberg Ofstad

Kjersti Solberg Ofstad

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 99236838

Relatert innhold

Vår kunnskap - din trygghet

Apotek 1 er landets største og ledende apotekkjede. Vi har i dag over 400 apotek spredt over hele landet og er også Norges største nettapotek.
Kjernen for vår virksomhet er kompetanse og kvalitet. Vår ambisjon er å leve opp til vårt slagord ”Vår kunnskap- din trygghet”, i alle våre kundemøter. Apotek 1 sine kunnskapsrike medarbeidere skal gjennom sin rådgivning og oppfølging skape bedre helse og økt velvære for våre kunder.

Våre verdier er at vi skal være pålitelige og engasjerte medarbeidere, som viser respekt og diskresjon i vårt arbeid. Vi i Apotek 1 ønsker å være en viktig faktor i helsetjenesten. Hos oss skal kundene få inspirasjon og bli motivert til å ta vare på egen helse. Vi skal være blide, imøtekommende og gi god service.

Apotek 1
Skårersletta 55
1471 Lørenskog