Gå videre til innhold
18. mai er høysesong for angrepillen

Pressemelding -

18. mai er høysesong for angrepillen

18. mai er sammen med 1. januar den dagen i året da flest frykter for å ha blitt uønsket gravid. Det indikerer i alle fall søket på angrepiller på nett.  - Bedre planlegging og bruk av ordinær prevensjon ville gi færre bekymringer dagen derpå, sier Hilde Drevland, kommunikasjonssjef i Apotek 1.

Det siste året har totalt 1500 personer søkt på ordene «angrepille», «nødprevensjon» eller «Norlevo» på Apotek 1 sine hjemmesider. Årlig selges det mellom 60. – 70.000 angrepiller i Apotek 1, mens det selges litt over 30.000 pakker med kondomer.

18. mai og 1. nyttårsdag søkes det mer på angrepiller på Apotek 1s nettsider enn andre dager i året. Påfølgende er ukedagene søndag og mandag de mest populære dagene for å skaffe seg nødprevensjon.

- Det er kanskje ikke overraskende at ønske om nødprevensjon er størst dagene etter årets største festdager. Angrepillen kan brukes dersom man ved enkelttilfeller har hatt ubeskyttet sex, eller er usikker på om prevensjonen virket, sier Drevland. Enda bedre er det om flere tar stilling til kondomet som en del av partyforberedelsen. Man fjerner definitivt ikke en eventuell smitte av kjønnssykdommer med angrepillen, fortsetter farmasøyten.

På månedsbasis er det i høstmånedene oktober og november at flest søker på nett etter angrepiller. På vinteren er det få søk, – før stigning fra og med mars.

- Vi forventet større treffandel i vår- og sommermånedene. Kanskje er begrepet «våryr» en myte, og må erstattes av «høstyr», sier Drevland.

Hun oppfordrer i tillegg flere jenter til å ta ansvar for å ha med seg kondomer.

- Vår erfaring fra apotekene er at jentene står for prevensjon som for eksempel p-pillen, mens guttene får ansvar for kondomet. Kondomer er det eneste prevensjonsmiddelet som beskytter mot kjønnssykdommer. Dersom man er seksuelt aktiv, uten å ha fast følge, bør derfor kondomene pakkes som en naturlig del av vesken, sammen med leppestiften eller hårvoksen, sier Drevland.

Hun sier allikevel at skal det først glippe, er angrepillen et godt alternativ. Pillen må tas innen 72 timer etter ubeskyttet samleie, og hindrer eggløsning samt et eventuelt befruktet egg i å feste seg i livmorslimhinnen. Jo tidligere pillen tas, jo sikrere er effekten.

----

Related links

Emner

Kategorier


Apotek 1 er landets største og ledende apotekkjede, og har i dag over 260 apotek spredt over hele landet. Vår ambisjon er å være best for våre kunder. Et av våre viktigste fortrinn er at vi er flinke til å gi kundene nyttige råd og tips - som de har behov for og tillit til. Vi er kunnskapsrike, har stor faglig tyngde og oppdaterer vår kunnskap for å kunne formidle råd og produktkunnskap på en best mulig måte.

Våre verdier er at vi skal være pålitelige og engasjerte medarbeidere, som viser respekt og diskresjon i vårt arbeid. Vi i Apotek 1 ønsker å være en viktig faktor i helsetjenesten. Hos oss skal kundene få inspirasjon og bli motivert til å ta vare på egen helse. Vi skal være blide, imøtekommende og gi god service.

Vår kunnskap - din trygghet

Apotek 1 er landets største apotekkjede. Vi har i dag over 460 apotek spredt over hele landet og er også Norges største nettapotek.
Kjernen for vår virksomhet er kompetanse og kvalitet. Vår ambisjon er å leve opp til vårt slagord ”Vår kunnskap- din trygghet”, i alle våre kundemøter. Apotek 1 sine kunnskapsrike medarbeidere skal gjennom sin rådgivning og oppfølging skape bedre helse og økt velvære for våre kunder.

Våre verdier er at vi skal være pålitelige og engasjerte medarbeidere, som viser respekt og diskresjon i vårt arbeid. Vi i Apotek 1 ønsker å være en viktig faktor i helsetjenesten. Hos oss skal kundene få inspirasjon og bli motivert til å ta vare på egen helse. Vi skal være blide, imøtekommende og gi god service.

Apotek 1
Skårersletta 55
1471 Lørenskog