Følg Apotek 1

6 av 10 vil teste hjertehelsen

Pressemelding   •   feb 27, 2013 09:42 CET

Nå kan du for første gang teste risikoen for hjerte-og karsykdom i apotek

1 av 3 norske kvinner dør av hjerte- og karsykdommer. – For mange kommer hjertesykdom som lyn fra klar himmel. Manglende kunnskap om egen risiko gjør at livsviktige, forebyggende tiltak uteblir. Risikotesten vi tilbyr kan redde liv, sier Hilde Drevland, kommunikasjonssjef i Apotek 1. 

Fra tirsdag 26. februar til tirsdag 5. mars kan duteste din risiko for hjerte- og karsykdom ved samtlige Apotek 1 i Norge.

En undersøkelse Sentio Research har gjennomført for Apotek 1, viser at svært få, kun 15 prosent, tror de er i risikosonen for å utvikle hjerte- og karsykdom. 6 av 10 (59 prosent) ønsker å avdekke sin risiko for utvikling av hjerte- og karsykdom når dette enkelt kan gjennomføres iapotek. Annenhver nordmann (51 prosent) mener det er viktig å ha kjennskap til egen risiko knyttet til hjerte- og kar.

- Ettersom hjerte- og karsykdom kan få sværtdramatiske konsekvenser ønsker folk å teste egen risiko når de først bliroppmerksom på denne muligheten. Risikoen for hjerte- og karsykdom er ofte ukjent for mange. Testing i apotek vil derfor kunne gi livsviktig informasjon, sier Drevland.

Ukjente symptomer

Hvert år får mellom 12.000 og 15.000 nordmenn akutt hjerteinfarkt. Overraskende for mange, rammes flere kvinner enn menn av hjerteproblemer. Mange opplever helt andre symptomer enn de som generelt forbindes med hjerteproblemer: smerter i brystet.

- Særlig kvinner opplever symptomene helt annerledes enn menn. De som ikke kjenner sin egen hjertehelse og hvilke risikofaktorer og symptomer de skal lete etter, mister derfor muligheten til å gjøre enkle, forebyggende grep, sier Drevland.

Apotekene tilhører førstelinjen i helsevesenet og har kompetente medarbeidere som kan gi kunnskap og rådgivning til kunder med ulike behov. Apotekansatte som gjennomfører risikotesten knyttet til hjerte- og karlidelser, har blitt kurset av Feiringklinikken i regi av LHL for å få spisskompetanse på området.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Apotek 1 er landets største og ledende apotekkjede, og har i dag over 280 apotek spredt over hele landet. Vår ambisjon er å være best for våre kunder. Et av våre viktigste fortrinn er at vi er flinke til å gi kundene nyttige råd og tips - som de har behov for og tillit til. Vi er kunnskapsrike, har stor faglig tyngde og oppdaterer vår kunnskap for å kunne formidle råd og produktkunnskap på en best mulig måte.

Våre verdier er at vi skal være pålitelige og engasjerte medarbeidere, som viser respekt og diskresjon i vårt arbeid. Vi i Apotek 1 ønsker å være en viktig faktor i helsetjenesten. Hos oss skal kundene få inspirasjon og bli motivert til å ta vare på egen helse. Vi skal være blide, imøtekommende og gi god service.