Gå videre til innhold
Apotek 1 åpner sitt apotek nummer 300!

Pressemelding -

Apotek 1 åpner sitt apotek nummer 300!

Landets største apotekkjede åpner 2.juni Apotek 1 Elverum. Det blir kjedens apotek nummer 300. Da apotekmonopolet ble opphevet med ny apoteklov i 2001 var det 397 apotek. Medregnet Apotek 1 Elverum teller dagens apotek 774. –Dette er en utvikling som kommer kundene til gode, sier administrerende direktør i Apotek 1 Øyvind Winther.

Vellykket lovendring

Siden omreguleringen i 2001 er antall innbyggere per apotek halvert. Åpningstidene er betydelig utvidet, og ventetidene har gått ned. Apotekkjedene har bidratt sterkt til at vi i dag har blant Europas billigste reseptpliktige legemidler.

-Politikerne har fått det de ønsket da de endret apotekloven, sier Winther. Den stolte kulturen som er bygget opp i apotekbransjen gjennom 400 år, har vi klart å ta med oss videre inn i moderne tid. Samtidig har vi utviklet et bedre og mer effektivt tjeneste- og produkttilbud, og vi nyter svært høy tillitt blant våre kunder. Han forteller at 3000 medarbeidere i Apotek 1, de fleste helsepersonell, hvert år forvalter 20 millioner kundebesøk og ekspederer 15 millioner resepter.

Markedsleder

Apotek 1 Norge har siden etableringen i 2001 hatt svært god vekst, og er i dag Norges ledende og mest lønnsomme apotekkjede med over 40% markedsandel. Winther forteller at Apotek 1 skal fortsette å vokse, men at ombygginger og flytting av eksisterende apotek er vel så viktig.

 –Som landets ledende apotekkjede er vi opptatt av å kontinuerlig utvikle gode apotekkonsept og ha gode beliggenheter og moderne lokaler som både ansatte og kunder trives i, sier Winther.

Løser helseproblemer

Kjededirektør i Apotek 1 Knut Arne Colbjørnsen forteller at de apotekansatte hver dag løser tusenvis av små og store helseproblemer. Apoteket har gått fra å være et sted hvor du hentet resepten din, til å bli et sted hvor du i tillegg til trygge produkter også får helhetlig rådgivning om bruk av legemidler, helse og velvære.

-Basis for all vår rådgivning og alle våre kundemøter er fagkunnskap, og det vil det alltid være, sier Colbjørnsen.  Apotek 1 jobber systematisk med kvalitetsutvikling og faglig oppdatering for våre ansatte, og jeg er trygg på at vi leverer langt bedre på kvalitet og faglighet i dag enn i 2001.

Tror på økt bruk av farmasøytisk kompetanse

Feil og uheldig legemiddelbruk koster minst 1000 menneskeliv og milliarder av kroner hvert år. Tverrfaglige legemiddelgjennomganger for pasienter i sykehjem og hjemmetjenesten er tiltak man vet reduserer disse dystre tallene. Apotek 1 har de siste årene bygget opp slik kompetanse gjennom oppdrag for blant annet Oslo Kommune.

 -Vår tilgjengelighet og kompetanse om legemiddelbruk er nyttige redskaper i verktøykassa når myndighetene skal bygge en bærekraftig helsetjeneste for fremtiden, sier Colbjørnsen. Vi skal fortsette å utvikle tjenester som møter kundens behov nå og i fremtiden, og som utnytter vårt fortrinn som landets største arbeidsgiver for farmasøyter.

Emner

Kategorier


Apotek 1 Norge er en del av Apotek 1 Gruppen som også omfatter grossistvirksomhet og landets største produsent av legemidler pakket i multidose. I 2013 vant Apotek 1 landets to største kommunale legemiddelanbud, og leverer nå legemidler og multidose til over 300 av landets kommuner.

Apotek 1 er landets største og ledende apotekkjede, og har i dag 300 apotek spredt over hele landet. Kjernen for vår virksomhet er kompetanse og kvalitet. Vår ambisjon er å leve opp til vårt slagord ”Vår kunnskap- din trygghet” i alle våre kundemøter. Apotek 1 sine kunnskapsrike medarbeidere skal gjennom sin rådgivning og oppfølging skape bedre helse og økt velvære for våre kunder.


Vår kunnskap - din trygghet

Apotek 1 er landets største apotekkjede. Vi har i dag over 460 apotek spredt over hele landet og er også Norges største nettapotek.
Kjernen for vår virksomhet er kompetanse og kvalitet. Vår ambisjon er å leve opp til vårt slagord ”Vår kunnskap- din trygghet”, i alle våre kundemøter. Apotek 1 sine kunnskapsrike medarbeidere skal gjennom sin rådgivning og oppfølging skape bedre helse og økt velvære for våre kunder.

Våre verdier er at vi skal være pålitelige og engasjerte medarbeidere, som viser respekt og diskresjon i vårt arbeid. Vi i Apotek 1 ønsker å være en viktig faktor i helsetjenesten. Hos oss skal kundene få inspirasjon og bli motivert til å ta vare på egen helse. Vi skal være blide, imøtekommende og gi god service.

Apotek 1
Skårersletta 55
1471 Lørenskog