Følg Apotek 1

Apotek 1 er «Årets Butikkjede 2017»

Pressemelding   •   okt 20, 2017 08:15 CEST

Apotek 1 vant "Årets butikkjede 2017" på Kjøpesenterkonferansen. På bildet: Anders Vik på vegne av Apotek 1 (til høyre) og jurymedlem Morten Mørken.

I går kveld vant Apotek 1 sin tredje pris for året da Kjøpesenterkonferansen utnevnte «Årets Butikkjede 2017». Tidligere i år har Apotek 1 blitt kåret til beste apotekkjede i Norsk kundebarometer og ikke minst vunnet Virkes Handelspris som årets handelsbedrift i Norge.

- Det er helt fantastisk, sier administrerende direktør i Apotek 1 Øyvind Winther.

- Jeg er svært stolt på vegne av alle ansatte i Apotek 1 som gjør en iherdig innsats for at vi skal være ikke bare best i bransjen, men best i Norge. Å ta «grand slam» på denne måten er nesten utrolig. Vi tar med oss denne anerkjennelsen inn i det videre arbeidet med å utvikle gode kundemøter samtidig som vi er tydelige og offensive i markedet.

Utmerkelsen «Årets Butikkjede» gis hvert år ut av Nordic Council of Shopping Centers Norge til den butikkjeden som i løpet av de siste tolv månedene oppleves som kjøpesentrenes mest attraktive samarbeidspartner, og som har gitt kjøpesenterkunden den beste handleopplevelsen i året som har gått.

- Mer enn 100 av våre apotek er plassert i kjøpesenter rundt omkring i Norge. Det er viktig for oss å få frem at vi har et veldig godt samarbeid med disse sentrene og vi blir svært ydmyke av at de har stemt oss frem til å bli «Årets butikkjede 2017». Vi er glade for at de opplever oss som en god partner og at vi tilfører en verdi for dem, sier Apotek 1s leder for eiendom og utvikling, Hans-Herman Leganger, som ser fram til videre samspill med kjøpesenterbransjen i tiden fremover.

NCSC begrunner prisen slik:

- Apotek1 er en velkjent og populær aktør i sitt segment. De har i stor grad evnet å markedsføre seg til en ”top-of-mind”- posisjon hos en stor andel av befolkningen, både via tradisjonelle og mer moderne markedsføringskanaler. Dette har resultert i en solid vekst i omsetning, og vi er glade for at så mange som rundt en tredjedel av kjedens butikker er etablert på et kjøpesenter, sier Rolf O. Svendsen, leder NCSC Norge.

***

Om Årets Butikkjede 2017:

Prisen deles ut i år for 24. gang i år, og den gis hvert år ut av Nordic Council of Shopping Centers Norge (NCSC) til den butikkjeden som i løpet av de siste tolv månedene oppleves som kjøpesentrenes mest attraktive samarbeidspartner, og som har gitt kjøpesenterkunden den beste handleopplevelsen i året som har gått. De nominerte i 2017 varKid Interiør, Apotek 1 og Mester Grønn, og utdelingen fant sted under Kjøpesenterkonferansen i Stavanger 19.oktober.

Kandidatene er vurdert på områdene omsetningsutvikling, service, deltakelse på sentrenes aktiviteter, servicenivå, butikkutforming, fornyelse, markedsføring, og konsept. Kriteriet for å vinne er at kjeden bestå av minst fem butikker, må være landsdekkende (representert minimum i to landsdeler) og ha vært i drift i Norge i minimum to driftsår. Kjeden skal ha omsetningsøkning for den vurderte perioden samt vise til positivt resultatregnskap.

Kilde: NCSC

Om Apotek 1:

Apotek 1 er landets største og ledende apotekkjede, og har i dag over 350 apotek spredt over hele landet. Kjernen for vår virksomhet er kompetanse og kvalitet. Vår ambisjon er å leve opp til vårt slagord ”Vår kunnskap- din trygghet”, i alle våre kundemøter. Apotek 1 sine kunnskapsrike medarbeidere skal gjennom sin rådgivning og oppfølging skape bedre helse og økt velvære for våre kunder.

Våre verdier er at vi skal være pålitelige og engasjerte medarbeidere, som viser respekt og diskresjon i vårt arbeid. Vi i Apotek 1 ønsker å være en viktig faktor i helsetjenesten. Hos oss skal kundene få inspirasjon og bli motivert til å ta vare på egen helse. Vi skal være blide, imøtekommende og gi god service.