Gå videre til innhold
Apotek 1 er klar for vaksineoppdraget

Pressemelding -

Apotek 1 er klar for vaksineoppdraget

Helse- og omsorgsdepartementet har i dag åpnet for at farmasøyter i apotek kan levere ut influensavaksiner uten resept fra lege. Apotek 1 takker for tilliten og er klar for vaksineoppdraget.

Fag- og kvalitetsdirektør Ellen Karine Ous i Apotek 1 mener avgjørelsen som ble gjort i Helse- og omsorgsdepartementet er viktig.

– Dette er en gledens dag, og en historisk viktig dag for Apotekbransjen og for våre kunder. Dette er nok et bevis på høy tillit til kompetansen i apotek, og at vi er et viktig lavterskel helsetilbud for folket, sier hun.

Økt vaksinasjonsgrad
Med den nye farmasøytrekvireringen vil prosessen med vaksinasjon bli enklere for kunden enn før. Nå kan kunden få levert ut influensavaksinen i apotek og gjennomført alt på et sted. I tillegg vil drop-in tjeneste og lange åpningstider være en fordel for kunden. Med dette kan Apotek 1 bidra til å nå helsemyndighetenes mål om å øke vaksinasjonsgraden og gjøre vaksinasjon lettere tilgjengelig for flere. 

I starten av året merket vi en markant økning i vaksinasjoner etter at pandemien kom til landet. Da landet stengte ned i mars, stengte samtidig flere kommuner vaksinasjonstjenesten sin, og da var apotek et viktig tilbud for de som trengte å sette vaksine.

Vi forventer økt trykk i våre apotek både grunnet covid-19 og den nye ordningen med farmasøytrekvirering. I følge FHI er vaksinering ekstra viktig i år for å unngå alvorlig influensasykdom, redusere risikoen for dobbeltinfeksjon med influensa og covid-19, unngå at helsepersonell blir syke på grunn av influensa, og for å hindre at influensaepidemien ytterligere forverrer situasjonen i en helsetjeneste som kan være overbelastet av covid-19.

Utdanner egne vaksinatører
Apotek 1 har flere års erfaring med vaksinasjon i mange av våre apotek. Nå gjør vi oss klar for å sette enda flere vaksiner i apotek, ved å sertifisere flere vaksinatører gjennom vår egen vaksineskole.

– I løpet av høsten skal vi utdanne, kvalitetssikre og sørger for at våre ansatte er på kunnskapstoppen når det gjelder vaksiner. Målet er å ha trygge og kompetente medarbeidere som kan vaksinere i nærmere 400 av våre apotek, sier Ous.

Per i dag har vi 165 apotek som setter influensavaksiner, men tallet kommer til å øke for hver uke på grunn av vaksineskolen. Det betyr at vi kan gi et lavterskel vaksinasjonstilbud, der folk bor, med gode åpningstider og uten timebestilling.

Klare for rekvirering innen kort tid
I løpet av de nærmeste dagen ferdigstilles det bransjestandard og lages veileder om rekvirering av influensavaksiner. Basert på dette kommer det i løpet av kort tid opplæring som må gjennomføres av alle farmasøyter som skal rekvirere.

Emner

Kategorier


Om Apotek 1:

Apotek 1 er landets største og ledende apotekkjede. Vi i dag over 400 apotek spredt over hele landet og er også Norges største nettapotek. 

Kjernen for vår virksomhet er kompetanse og kvalitet. Vår ambisjon er å leve opp til vårt slagord ”Vår kunnskap- din trygghet”, i alle våre kundemøter. Apotek 1 sine kunnskapsrike medarbeidere skal gjennom sin rådgivning og oppfølging skape bedre helse og økt velvære for våre kunder.

Relatert innhold

Vår kunnskap - din trygghet

Apotek 1 er landets største apotekkjede. Vi har i dag over 460 apotek spredt over hele landet og er også Norges største nettapotek.
Kjernen for vår virksomhet er kompetanse og kvalitet. Vår ambisjon er å leve opp til vårt slagord ”Vår kunnskap- din trygghet”, i alle våre kundemøter. Apotek 1 sine kunnskapsrike medarbeidere skal gjennom sin rådgivning og oppfølging skape bedre helse og økt velvære for våre kunder.

Våre verdier er at vi skal være pålitelige og engasjerte medarbeidere, som viser respekt og diskresjon i vårt arbeid. Vi i Apotek 1 ønsker å være en viktig faktor i helsetjenesten. Hos oss skal kundene få inspirasjon og bli motivert til å ta vare på egen helse. Vi skal være blide, imøtekommende og gi god service.

Apotek 1
Skårersletta 55
1471 Lørenskog