Følg Apotek 1

Apotek 1 er Norges beste handelskjede 2017!

Pressemelding   •   sep 19, 2017 16:30 CEST

Teamet fra Apotek1, ledet av adm.dir. Øyvind Winther (i midten), mottok prisen på Handelskonferansen 2017. "Jeg er veldig stolt", sier Winther. Til venstre er markedssjef Lise Østlund og til høyre er kjededirektør Knut Arne Colbjørnsen

- Dette er fantastisk og gjør meg veldig stolt på vegne av alle ansatte i Apotek 1, sier administrerende direktør for Apotek 1 Øyvind Winther.

I dag ble det klart at Apotek 1 er vinner av Handelsprisen 2017. Handelsprisen skal synliggjøre suksesshistoriene innen norsk handel og i sterk konkurranse med andre detaljistkjeder gikk Apotek 1 av med seieren.

- Å vinne en slik prestisjetung pris som ikke bare er basert på vekst og lønnsomhet, men også omdømme, innovasjonsgrad og det at vi er et forbilde for andre kjedebedrifter gjør oss veldig glade og ydmyke, sier Winther.

Winther var selv tilstede på Handelskonferansen 2017 og mottok prisen på vegne av Apotek 1.

- For oss som jobber med mennesker og deres helse, noe som er svært viktig for mange av oss, er det essensielt at kundens behov står i sentrum. Jeg tror at nøkkelen til vår suksess er nettopp at vi kan tilby dette gode og trygge kundemøtet, enten det er på apoteket, i nettapoteket eller i sosiale medier. Og dette kundefokuset er alltid med oss når vi tar avgjørelser om Apotek 1s utvikling og fremtid, sier Winther.

I sin vurdering skriver juryen:

Handelsprisen 2017 går til en handelsbedrift som har utmerket seg særlig i året som har gått. De er både tradisjonsrike og veletablerte, men evner samtidig å være innovative og nyskapende i møte med en ny virkelighet.

Vinneren av Handelsprisen 2017 er i en bransje med gjennomgående god vekst men med stor konkurranse både fra virksomheter i samme bransje og andre bransjer. Allikevel klarer denne kjeden å utmerke seg med å ligge helt i topp både i gjennomsnittlig vekst og resultatmargin over flere år. Ved å ta inn nye kategorier og vokse på rene handelsvarer har denne kjeden tatt en ledende posisjon i sitt marked. De vant tidligere i år kundebarometeret 2017 for sin bransje hvor de har skåret jevnt høyt over tid. Det er gledelig å se at fornøyde kunder faktisk fører til god omsetning.

Denne kjedens verdier baserer seg på omsorg og effektivitet – noe de åpenbart etterlever.

Les pressemelding fra Virke - "Apotek 1 er vinner av Handelsprisen 2017" 

---

Bakgrunn om prisen:

Handelsprisen, som årlig deles ut på Virkes Handelskonferanse, går til en handelsbedrift som over tid har utmerket seg særlig. Prisen skal synliggjøre suksesshistoriene i norsk handel. Alle de nominerte selskapene representerer vekst- og lønnsomhetsvinnere innen sine bransjer.

Nominasjonen bygger på en totalvurdering av aktuelle selskaper, basert på krav til vekst i omsetningen i kombinasjon med lønnsomhet over tid. I tillegg er det lagt vekt på virksomhetens omdømme og dens evne til å være en ledestjerne for andre handelsselskaper. 

De fem nominerte kjedene til Handelsprisen 2017 var: Megaflis, Vita, BliVakker, Apotek 1 og Sport Outlet

(kilde: Virke)

Apotek 1 er landets største og ledende apotekkjede, og har i dag over 350 apotek spredt over hele landet. Kjernen for vår virksomhet er kompetanse og kvalitet. Vår ambisjon er å leve opp til vårt slagord ”Vår kunnskap- din trygghet”, i alle våre kundemøter. Apotek 1 sine kunnskapsrike medarbeidere skal gjennom sin rådgivning og oppfølging skape bedre helse og økt velvære for våre kunder.

Våre verdier er at vi skal være pålitelige og engasjerte medarbeidere, som viser respekt og diskresjon i vårt arbeid. Vi i Apotek 1 ønsker å være en viktig faktor i helsetjenesten. Hos oss skal kundene få inspirasjon og bli motivert til å ta vare på egen helse. Vi skal være blide, imøtekommende og gi god service.