Gå videre til innhold
Apotek 1 med nytt storkonsept-apotek i Sarpsborg

Pressemelding -

Apotek 1 med nytt storkonsept-apotek i Sarpsborg


Apotek 1 med nytt storkonsept-apotek i Sarpsborg

14. mai klippes snoren for det andre storkonsept-apoteket i Apotek 1-kjeden. Denne gangen er det Apotek 1 Bjørnen i Sarpsborg som er bygget om til det nye konseptet. – Erfaringene fra Apotek 1 Hjorten Stavanger var såpass gode at vi velger å prøve det ut her på Østlandet også, med noen justeringer etter læringen fra Stavanger, forteller Knut Arne Colbjørnsen, kjededirektør i Apotek 1.

- Apoteket har gått fra å være et sted hvor du hentet resepten din, til å bli et sted hvor du får helhetlig rådgivning på helse, kosthold, bruk av legemidler og medisinering. Dette konseptet tror vi kan representere fremtidens apotek; stort utvalg kombinert med personlig rådgivning. Vi har derfor tatt erfaringene og tilbakemeldingene fra kunder og medarbeidere i Stavanger, med oss når vi nå prøver ut storkonseptet her på Østlandet. Med et stort og variert utvalg av gode produkter, og engasjerte medarbeidere som bryr seg om hver enkelt kunde som kommer i apoteket, ønsker vi å vise at vi virkelig står for tanken om at vår kunnskap er kundens trygghet, sier kjededirektør Colbjørnsen.

Som i Stavanger er det nye apoteket på ca 400 kvm, hvorav 250 kvm er selvvalgsområde som skal ha fokus på 4 kjerneområder:

  • Tradisjonelt apoteksfokus: Reseptfrie legemidler med produkter knyttet til mage/tarm, medisinske forbruksartikler til stell av sår m.m.
  • Hudpleie: et eget område med fokus på trygge og gode produkter innenfor helse- og hudpleiesegmentet
  • Kampanjer: En egen handlegate med fokus på månedlige kampanjer og sesongkampanjer
  • Reise: Apoteket har en viktig rolle i forhold til produkter og hjelpemidler som kan hindre en ferie å gå fullstendig i toalettet (bokstavelig talt). Derfor blir mye plass i storkonseptet viet muligheten for å sikre seg før avreise.

Bedre tilrettelagt for personlig rådgivning

Apotek 1 Bjørnen vil få ekstra kapasitet til ekspedering av resepter, sammenlignet med andre, tradisjonelle apotek. Apoteket vil også ta i bruk nye innredningselementer som setter kundemøte og skreddersydd rådgivning i fokus.

- Vi har laget nye oppsett for kasser i resepturen som er mer tilpasset hverdagen i apoteket. Kassene gir muligheter for lettere tilgang til ofte solgte mersalgsprodukter og rådgivningsmateriell, samtidig som de er smartere utformet med tanke på plassering av kassesystemer, datamaskiner, ledninger. Vi har vært veldig opptatt av god ergonomisk utforming, og har fått mange gode tilbakemeldinger fra medarbeidere og kunder som vi har tatt høyde for med det nye designet, forteller Øyvind Rydland som er leder for kategoriutvikling i Apotek 1-kjeden. 

Tester ny butikknavigasjon

For å lette måten kundene orienterer seg i apotekene, skal også et nytt navigasjonskonsept testes ut. Det tredelte konseptet, vil ha ny toppkommunikasjon for å kunne lette orienteringen mellom apotekets ulike seksjoner. Innen hver seksjon vil ny hyllenavigasjon gjøre det lettere å finne frem til sortiment og produktgrupper. I tillegg skal de settes opp mer informasjon om de enkelte produktene på hver hyllekant.

- Jo bedre kunnskap de har, jo bedre valg kan kundene våre ta. Vi vil derfor bruke mye tid på å lage tydelige informasjonsetiketter til hvert produkt, med informasjon vi tror er viktig og lett forståelig, forteller Colbjørnsen.

Ytterligere informasjon:

Knut Arne Colbjørnsen, tlf 918 66 061
Øyvind Rydland, tlf 970 51 019

Emner

Tags

Regions


Apotek 1 er landets største og ledende apotekkjede, og har i dag over 280 apotek spredt over hele landet. Vår ambisjon er å være best for våre kunder. Et av våre viktigste fortrinn er at vi er flinke til å gi kundene nyttige råd og tips - som de har behov for og tillit til. Vi er kunnskapsrike, har stor faglig tyngde og oppdaterer vår kunnskap for å kunne formidle råd og produktkunnskap på en best mulig måte.

Våre verdier er at vi skal være pålitelige og engasjerte medarbeidere, som viser respekt og diskresjon i vårt arbeid. Vi i Apotek 1 ønsker å være en viktig faktor i helsetjenesten. Hos oss skal kundene få inspirasjon og bli motivert til å ta vare på egen helse. Vi skal være blide, imøtekommende og gi god service.

Pressekontakt

Silje Ensrud

Silje Ensrud

Pressekontakt Pressesjef 99350502
Karina Søby Eidukaitis

Karina Søby Eidukaitis

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 95036948

Vår kunnskap - din trygghet

Apotek 1 er landets største og ledende apotekkjede. Vi har i dag over 400 apotek spredt over hele landet og er også Norges største nettapotek.
Kjernen for vår virksomhet er kompetanse og kvalitet. Vår ambisjon er å leve opp til vårt slagord ”Vår kunnskap- din trygghet”, i alle våre kundemøter. Apotek 1 sine kunnskapsrike medarbeidere skal gjennom sin rådgivning og oppfølging skape bedre helse og økt velvære for våre kunder.

Våre verdier er at vi skal være pålitelige og engasjerte medarbeidere, som viser respekt og diskresjon i vårt arbeid. Vi i Apotek 1 ønsker å være en viktig faktor i helsetjenesten. Hos oss skal kundene få inspirasjon og bli motivert til å ta vare på egen helse. Vi skal være blide, imøtekommende og gi god service.

Apotek 1
Skårersletta 55
1471 Lørenskog