Gå videre til innhold
Apotek 1 med nytt storkonsept i Stavanger

Pressemelding -

Apotek 1 med nytt storkonsept i Stavanger

15. november lanserer Apotek 1 for aller første gang et storkonsept apotek i Stavanger. Apoteket skal være flaggskip og prøveprosjekt for tilsvarende konsepter i resten av landet.Samtidig testes et helt nytt navigasjonskonsept for at kundene lettere skal kunne orientere seg.

- Apoteket har gått fra å være et sted hvor du hentet resepten din, til å bli et sted hvor du får helhetlig rådgivning på helse, kosthold, bruk av legemidler og medisinering. Dette konseptet tror vi representerer fremtidens apotek; stort utvalg kombinert med personlig rådgivning. Vi ønsker – både med bredt utvalg av gode produkter, og engasjerte medarbeidere som bryr seg om hver enkelt kunde som kommer i apoteket – å vise at vi virkelig står for tanken om at vår kunnskap er kundens trygghet, sier Knut Arne Colbjørnsen, kjededirektør i Apotek 1.
Det nye apoteket er på 400 kvm, hvorav 250 kvm er selvvalgsområde som skal ha fokus på 4 kjerneområder:

  • Tradisjonelt apoteksfokus: Reseptfrie legemidler med produkter knyttet til mage/tarm, medisinske forbruksartikler til stell av sår m.m.
  • Hudpleie: et eget område med fokus på trygge og gode produkter innenfor helse- og hudpleiesegmentet
  • Kampanjer: En egen handlegate med fokus på månedlige kampanjer og sesongkampanjer
  • Reise: Apoteket har en viktig rolle i forhold til produkter og hjelpemidler som kan hindre en ferie å gå fullstendig i toalettet (bokstavelig talt). Derfor blir mye plass i storkonseptet viet muligheten for å sikre seg før avreise.

Nye produktområder på apoteket

Det nye apoteket på Madlatorget har fått Norges største selvvalgsområde i apotekssammenheng. Formålet med dette er å kunne synliggjøre bredden av produkter i apotekets sortiment, samt å gi kundene størst mulig grad av valgfrihet - både når det gjelder pris og egenskaper for produktene.
- Valgfrihet og variasjon er noe vi vet kundene våre er opptatt av. For å ta dette på alvor har vi derfor satt sammen et bredt spekter innen ulike segmenter. Derfor har vi også tatt inn 2 gulvreoler med make-up-produkter. Dette er et nytt område for oss i Apotek 1, men er tatt inn for å gi et mer fullverdig sortiment innen hudpleie, forteller Colbjørnsen.

Tar i bruk ny designmanual for apotek

Storkonsept-apoteket er også det første i Apotek 1-kjeden som tar i bruk ny designmanual for butikkene. Her er det gjort justeringer på fargevalg og innredningslementer, samt materialvalg på gulv og vegger. Apoteket vil også få ekstra kapasitet til ekspedering av resepter, med flere resepturer enn andre, tradisjonelle apotek. Det nybygde apoteket vil også ta i bruk nye innredningselementer som setter kundemøte og skreddersydd rådgivning i fokus.

- Vi har laget helt nye kasser i resepturen som er mer tilpasset hverdagen i apoteket. De nye kassene gir muligheter for lettere tilgang til ofte solgte mersalgsprodukter og rådgivningsmateriell, samtidig som de er smartere utformet med tanke på plassering av kassesystemer, datamaskiner, ledninger. Vi har vært veldig opptatt av god ergonomisk utforming, og har fått mange gode tilbakemeldinger fra medarbeidere som vi har tatt høyde for med det nye designet, forteller Øyvind Rydland som er leder for kategoriutvikling i Apotek 1-kjeden. 

Tester ny butikknavigasjon

For å lette måten kundene orienterer seg i apotekene, skal også et nytt navigasjonskonsept testes ut. Det tredelte konseptet, vil ha ny toppkommunikasjon for å kunne lette orienteringen mellom apotekets ulike seksjoner. Innen hver seksjon vil ny hyllenavigasjon gjøre det lettere å finne frem til sortiment og produktgrupper. I tillegg skal de settes opp mer informasjon om de enkelte produktene på hver hyllekant.

- Jo bedre kunnskap de har, jo bedre valg kan kundene våre ta. Vi vil derfor bruke mye tid på å lage tydelige informasjonsetiketter til hvert produkt, med informasjon vi tror er viktig og lett forståelig, forteller Colbjørnsen.

Ytterligere informasjon

Knut Arne Colbjørnsen, tlf 918 66 061
Øyvind Rydland, tlf 970 51 019

Emner

Kategorier


Apotek 1 er landets største og ledende apotekkjede, og har i dag over 280 apotek spredt over hele landet. Vår ambisjon er å være best for våre kunder. Et av våre viktigste fortrinn er at vi er flinke til å gi kundene nyttige råd og tips - som de har behov for og tillit til. Vi er kunnskapsrike, har stor faglig tyngde og oppdaterer vår kunnskap for å kunne formidle råd og produktkunnskap på en best mulig måte.

Våre verdier er at vi skal være pålitelige og engasjerte medarbeidere, som viser respekt og diskresjon i vårt arbeid. Vi i Apotek 1 ønsker å være en viktig faktor i helsetjenesten. Hos oss skal kundene få inspirasjon og bli motivert til å ta vare på egen helse. Vi skal være blide, imøtekommende og gi god service.

Vår kunnskap - din trygghet

Apotek 1 er landets største apotekkjede. Vi har i dag over 460 apotek spredt over hele landet og er også Norges største nettapotek.
Kjernen for vår virksomhet er kompetanse og kvalitet. Vår ambisjon er å leve opp til vårt slagord ”Vår kunnskap- din trygghet”, i alle våre kundemøter. Apotek 1 sine kunnskapsrike medarbeidere skal gjennom sin rådgivning og oppfølging skape bedre helse og økt velvære for våre kunder.

Våre verdier er at vi skal være pålitelige og engasjerte medarbeidere, som viser respekt og diskresjon i vårt arbeid. Vi i Apotek 1 ønsker å være en viktig faktor i helsetjenesten. Hos oss skal kundene få inspirasjon og bli motivert til å ta vare på egen helse. Vi skal være blide, imøtekommende og gi god service.

Apotek 1
Skårersletta 55
1471 Lørenskog