Gå videre til innhold
Apotek 1 og Diabetesforbundet samarbeider for å finne folk med høy diabetesrisiko

Pressemelding -

Apotek 1 og Diabetesforbundet samarbeider for å finne folk med høy diabetesrisiko

Hver 7. nordmann har enten diabetes type 2 eller vil utvikle sykdommen i løpet av de neste årene – og de fleste vet ikke at de er i faresonen. Apotek 1 støtter derfor Diabetesforbundet i arbeidet for at flest mulig skal bli motivert til å ta sin diabetesrisiko på alvor.

Samarbeidet består blant annet i at Apotek 1 støtter Diabetesforbundets kampanje med fokus på bevisstgjøring av symptomer og for å bli kjent med sin egen risiko for å utvikle sykdommen. Kampanjen gjennomføres i perioden 19. mai – 9. juni.

Symptomer kommer snikende

Symptomene på diabetes 2 utvikler seg langsomt over tid, og er gjerne diffuse. Å være trøtt, slapp og sliten, samt tørst, økt vannlating og depresjonsfølelse kan være tegn på diabetes type 2. Mange blir først diagnostisert når de innlegges med et hjerteinfarkt.

 - Det skumle er at man kan gå i flere år uten egentlig å merke at noe er galt. Ubehandlet diabetes kan over tid føre til en rekke komplikasjoner som hjerteinfarkt og hjerneslag, nyresykdom, øyeskader som kan gi nedsatt syn/blindhet, nerveskader og impotens, sier Hilde Drevland, kommunikasjonssjef i Apotek 1.

Det er viktig å oppdage diabetes type 2 så tidlig som mulig. Jo tidligere jo bedre er utsiktene for å hindre eller begrense utvikling av eventuelle komplikasjoner.

Lavterskeltilbud innen helsetjenesten

- Vårt mål med å delta i et slikt samarbeid er å synliggjøre verdien apotek har som et viktig lavterskeltilbud innen helsetjenesten. Vi i Apotek 1 bryr oss om våre kunder og ønsker å bidra med vår kunnskap slik at vi i fellesskap kan drive forebyggende helsearbeid til det beste for samfunnet, utdyper Drevland.

– Vi er veldig glad for samarbeidet med Apotek 1. Det gjør at vi sammen kan finne flere med uoppdaget diabetes type 2 og at de kommer tidlig i behandling. Apotek 1 er en viktig samarbeidspartner for Diabetesforbundet. Sammen bidrar vi til bedre helse, sier Bjørnar Allgot, generalsekretær i Diabetesforbundet.

 Fakta om Diabetesrisikotesten 

Diabetesrisiko.no er en test som viser hvor stor eller liten din risiko er for å utvikle diabetes type 2 de neste ti årene.Testen består av 8 enkle spørsmål om bl.a. KMI (kroppsmasseindeks), midjemål, kosthold og om man har diabetes i familien. Helsedirektoratet og Diabetesforbundet oppfordrer alle voksne til å ta testen på www.diabetesrisiko.no

Mer informasjon om diabetes

www.apotek1.no/diabetes eller www.diabetes.no finner du mye nyttig informasjon. Informasjonstjenesten www.diabeteslinjen.no kan også kontaktes for spørsmål om diabetes.

Related links

Emner

Kategorier


Apotek 1 er landets største og ledende apotekkjede, og har i dag over 260 apotek spredt over hele landet. Vår ambisjon er å være best for våre kunder. Et av våre viktigste fortrinn er at vi er flinke til å gi kundene nyttige råd og tips - som de har behov for og tillit til. Vi er kunnskapsrike, har stor faglig tyngde og oppdaterer vår kunnskap for å kunne formidle råd og produktkunnskap på en best mulig måte.

Våre verdier er at vi skal være pålitelige og engasjerte medarbeidere, som viser respekt og diskresjon i vårt arbeid. Vi i Apotek 1 ønsker å være en viktig faktor i helsetjenesten. Hos oss skal kundene få inspirasjon og bli motivert til å ta vare på egen helse. Vi skal være blide, imøtekommende og gi god service.

Vår kunnskap - din trygghet

Apotek 1 er landets største apotekkjede. Vi har i dag over 460 apotek spredt over hele landet og er også Norges største nettapotek.
Kjernen for vår virksomhet er kompetanse og kvalitet. Vår ambisjon er å leve opp til vårt slagord ”Vår kunnskap- din trygghet”, i alle våre kundemøter. Apotek 1 sine kunnskapsrike medarbeidere skal gjennom sin rådgivning og oppfølging skape bedre helse og økt velvære for våre kunder.

Våre verdier er at vi skal være pålitelige og engasjerte medarbeidere, som viser respekt og diskresjon i vårt arbeid. Vi i Apotek 1 ønsker å være en viktig faktor i helsetjenesten. Hos oss skal kundene få inspirasjon og bli motivert til å ta vare på egen helse. Vi skal være blide, imøtekommende og gi god service.

Apotek 1
Skårersletta 55
1471 Lørenskog