Gå videre til innhold
Nye forsyninger av influensavaksine klar til uken

Pressemelding -

Nye forsyninger av influensavaksine klar til uken

Samtlige apotek i Apotek1-kjeden har opplevd massiv pågang og etterspørsel i forbindelse medinfluensavaksinasjon. Nå er nye forsyninger med vaksiner på vei.

I begynnelsenav neste uke venter vi ca 10 000 nye doser levert inn til Apokjeden –grossisten vår. Dette betyr at vi regner med å kunne levere nye vaksiner ut fraapotekene tidlig i neste uke, forteller farmasøyt og kommunikasjonssjef HildeDrevland.

Drevlandoppfordrer de som fortsatt har behov for vaksine til å oppsøke nærmeste Apotek1 til uken for å få hentet ut vaksinen.

Slik beskytter åretsinfluensavaksine

Hittil iår er det påvist flest influensa A(H1N1 / svineinfluensa) og influensa B-virus,og mindre A(H3N2) (vanlig sesonginfluensa). Årets influensavaksine beskyttergodt mot alle tre influensavirusene.

Vaksine anbefales til risikogrupper

- Det er fortsatt ikke for sent medvaksinering, men full beskyttelse mot influensa oppnåsførst etter 1-2 uker. Du bør derfor ikke vente dersom du ønsker åvaksinere deg. Dette gjelder spesielt for de som Folkehelseinstituttetdefinerer som spesielt utsatte risikogrupper. Det er blant annet eldre over 65 år, gravide i 2. og 3.trimester og voksne eller barn med sykdommer som for eksempel diabetes ogastma, opplyser Drevland.

Vask henda - det reduserer smitte!

 I tillegg tilvaksinasjon finnes det også andre viktige forebyggende tiltak, blant annetgod og grundig håndhygiene. Dette er spesielt viktig for de som ikke harvaksinert seg – både for å unngå å bli syk selv, og for å unngå å spreeventuell smitte videre.
- Har du ikke mulighet til å vaske hendene ofte, bør du bruke en eller annenform for desinfeksjonsmiddel. Dette er en enkel og grei måte å beskytte bådeseg selv og andre på, men dersom hendene er synlig skitne anbefales istedet en grundig håndvask, avslutter Drevland.

Slik får du helt renehender

Førdu vasker hendene bør du ta av deg eventuelle ringer, sidenvirus og bakterier gjemmer seg her. Fordel såpen på hele håndflatene og gnigodt inn i minst 30 sekunder. Vær nøye rundt fingrene. Skyll vekk med lunkentvann før du tørker med papirhåndkle. Bruk papiret til å stenge kranen tilslutt.

Slik bruker dudesinfeksjonsmiddel

Desinfeksjonsmidlersom antibac skal brukes på rene, tørre hender. Våte hender tynner ut middeletog gir dårligere effekt.

  • Bruk nok desinfeksjonsmiddel til at hendene blir våte. Med den flytende oppløsningen trenger du 2 - 3 ml.
  • Gni hendene sammen inntil huden blir tørrigjen. Dette bør ta minimum 15 sekunder slik at det blir lang nokvirketid.

___________________________________________________________________________

Emner

Tags


Apotek 1 er landets største og ledende apotekkjede, og har i dag over 280 apotek spredt over hele landet. Vår ambisjon er å være best for våre kunder. Et av våre viktigste fortrinn er at vi er flinke til å gi kundene nyttige råd og tips - som de har behov for og tillit til. Vi er kunnskapsrike, har stor faglig tyngde og oppdaterer vår kunnskap for å kunne formidle råd og produktkunnskap på en best mulig måte.

Våre verdier er at vi skal være pålitelige og engasjerte medarbeidere, som viser respekt og diskresjon i vårt arbeid. Vi i Apotek 1 ønsker å være en viktig faktor i helsetjenesten. Hos oss skal kundene få inspirasjon og bli motivert til å ta vare på egen helse. Vi skal være blide, imøtekommende og gi god service.

Pressekontakt

Silje Ensrud

Silje Ensrud

Pressekontakt Pressesjef 99350502
Karina Søby Eidukaitis

Karina Søby Eidukaitis

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 95036948

Vår kunnskap - din trygghet

Apotek 1 er landets største og ledende apotekkjede. Vi har i dag over 400 apotek spredt over hele landet og er også Norges største nettapotek.
Kjernen for vår virksomhet er kompetanse og kvalitet. Vår ambisjon er å leve opp til vårt slagord ”Vår kunnskap- din trygghet”, i alle våre kundemøter. Apotek 1 sine kunnskapsrike medarbeidere skal gjennom sin rådgivning og oppfølging skape bedre helse og økt velvære for våre kunder.

Våre verdier er at vi skal være pålitelige og engasjerte medarbeidere, som viser respekt og diskresjon i vårt arbeid. Vi i Apotek 1 ønsker å være en viktig faktor i helsetjenesten. Hos oss skal kundene få inspirasjon og bli motivert til å ta vare på egen helse. Vi skal være blide, imøtekommende og gi god service.

Apotek 1
Skårersletta 55
1471 Lørenskog