Følg Apotek 1

Røde Kors og Apotek 1 tilbyr hjertestarterregister

Pressemelding   •   mar 15, 2016 14:27 CET

Røde Kors Førstehjelp og Apotek1 inngår nå et samarbeid om å tilby et hjertestarterregister.

– Målet med dette samarbeidet er å bidra til at færre i Norge dør av plutselig hjertestans, sier Fredrik Aasebø, administrerende direktør i Røde Kors Førstehjelp.

Helse- og omsorgsdepartementet og Direktoratet for Samfunnsikkerhet og Beredskap har ved flere anledninger tatt til orde for å få på plass et nasjonalt register som viser plasseringen av hjertestartere i Norge. Røde Kors Førstehjelp og Apotek1 tar nå helsemyndighetene på ordet og tilbyr et hjertestarterregister som skal være tilgjengelig for alle.

Registeret vil bli vedlikeholdt av Røde Kors Førstehjelp. Apotek 1 vil stå som eier.

Tjenesten består av en nettside www.norskehjertestartere.no som blir speilet inn i Apotek 1 sin app. På nettsiden vil du finne en oversikt over alle registrerte hjertestartere. Her vil det også være mulig å registrere og oppdatere informasjon om hjertestartere. Tjenesten er ment å være et verktøy man kan bruke hvor som helst for å orientere seg om hvor nærmeste hjertestarter befinner seg.

– I tillegg til å tilby et hjertestarterregister sammen med Røde Kors Førstehjelp, har vi i januar sendt ut en hjertestarter til alle våre Apotek 1.Vi ønsker å bidra til økt tilgjengelighet, og tror det er viktig å ha dette i Apotek 1 over hele Norge, sier Knut Arne Colbjørnsen, kjededirektør i Apotek 1.

Vi starter nå arbeidet med å oppdatere Apotek1 sitt eksisterende hjertestarterregister slik at dette blir komplett – og forsetter å være komplett i årene framover. Vi skal innhente plasseringen av så mange hjertestartere i Norge som mulig, og gjøre denne kunnskapen tilgjengelig for alle. Hvis helsemyndighetene ønsker å ta over denne tjenesten på et senere tidspunkt, stiller vi oss positive til det. Vår ambisjon er å få fortgang i etableringsprosessen og gjøre kunnskapen allment tilgjengelig.

Det er viktig å presisere at dersom et uhell skjer, skal man først ringe 113 og få bistand fra medisinsk nødtelefon FØR man eventuelt orienterer seg om nærmeste hjertestarter i registeret.

Apotek 1 er landets største og ledende apotekkjede, og har i dag over 300 apotek spredt over hele landet. Kjernen for vår virksomhet er kompetanse og kvalitet. Vår ambisjon er å leve opp til vårt slagord ”Vår kunnskap- din trygghet”, i alle våre kundemøter. Apotek 1 sine kunnskapsrike medarbeidere skal gjennom sin rådgivning og oppfølging skape bedre helse og økt velvære for våre kunder.

Våre verdier er at vi skal være pålitelige og engasjerte medarbeidere, som viser respekt og diskresjon i vårt arbeid. Vi i Apotek 1 ønsker å være en viktig faktor i helsetjenesten. Hos oss skal kundene få inspirasjon og bli motivert til å ta vare på egen helse. Vi skal være blide, imøtekommende og gi god service.