Følg Apotek 1

Verdens aidsdag

Pressemelding   •   des 01, 2015 08:00 CET

Verdens aidsdag (VAD) er et årlig internasjonalt arrangement som markeres tirsdag 1. desember. Årets arrangement tar sikte på å øke bevisstheten om hiv og aids i befolkningen. Det er mange fordommer knyttet til å være smittet med hiv, og altfor få vet hvordan det er å leve med sykdommen i dagens samfunn. Man ønsker at årets arrangement skal bidra til å få å bukt med disse fordommene gjennom økt kunnskap, større aksept og mer åpenhet om hiv og aids.

Apotek 1 støtter opp om denne målsetningen, og vil i den sammenheng hedre en av våre medarbeidere som, i over 30 år, har bidratt i kampen mot hiv og aids i Norge. Fredag 6. november mottok farmasøyt Merete Klausen den høyeste utmerkelsen innen norsk farmasi, Det giftige kors, for sitt arbeid med hiv og aids-pasienter siden 1985. Begrunnelsen for tildelingen var basert på hennes langvarige engasjement for hiv-saken. Merete, som til daglig jobber på Apotek 1 Storgata i Oslo, har med sin kompetanse og iver gjort apoteket til et ressursapotek for hiv-positive. I tillegg underviser hun om hiv og aids, er aktiv i media og har publisert og skrevet artikler for tidsskrifter og aviser.

- Vi er stolte over å ha en så dyktig farmasøyt og medarbeider som Merete, sier Ellen Karine Ous, Fag- og kvalitetsdirektør i Apotek 1. – Hennes engasjement er inspirerende og et eksempel til etterfølgelse. Hun har over flere år bidratt på flere fronter til å bryte ned fordommer og øke kunnskap om hiv og aids, både blant helsepersonell og i befolkningen.

#bryttausheten #hivsløyfing

Apotek 1 er landets største og ledende apotekkjede, og har i dag over 320 apotek spredt over hele Norge. Kjernen for vår virksomhet er kompetanse og kvalitet. Vår ambisjon er å leve opp til vårt slagord ”Vår kunnskap - din trygghet”, i alle våre kundemøter. Apotek 1 sine kunnskapsrike medarbeidere skal gjennom sin rådgivning og oppfølging skape bedre helse og økt velvære for våre kunder.

Våre verdier er at vi skal være pålitelige og engasjerte medarbeidere, som viser respekt og diskresjon i vårt arbeid. Vi i Apotek 1 ønsker å være en viktig faktor i helsetjenesten. Hos oss skal kundene få inspirasjon og bli motivert til å ta vare på egen helse. Vi skal være blide, imøtekommende og gi god service.