Følg Apotek 1

Trygg mammamedisin - råd på nett om medisiner til gravide og ammende

Blogginnlegg   •   mai 31, 2011 18:45 CEST

RELIS (Regionalt legemiddelinformasjonssenter) har nå lansert en informasjonstjeneste der du kan stille spørsmål og få individuelt tilpassede svar om legemiddelbruk ved graviditet og amming.

Spørsmål besvares av farmasøyter og leger ved RELIS, som har lang erfaring i å formidle legemiddelinformasjon. Av hensyn til personvernet holdes spørsmålsstiller anonym, og personlige svar innhentes ved hjelp av et referansenummer som genereres når spørsmål stilles. Det vil også være anledning til å stille spørsmål om bruk av natur(lege)midler, kosttilskudd og lignende produkter via denne tjenesten. Stiller du spørsmål skal du få svar innen 2 virkedager.

Tjenesten lanseres foreløpig som et pilotprosjekt, som gjennomføres i perioden juni - desember 2011. Den overordnede hensikten med prosjektet er å øke tryggheten hos gravide og ammende som trenger legemiddelbehandling, og derved bidra til riktigere legemiddelbruk og forebygging av svangerskapsavbrudd. Mer spesifikt vil vi gjennom en produsentuavhengig tjeneste tilby individuelt tilpasset legemiddelinformasjon til gravide og ammende. Tjenesten er gratis og drives med midler bevilget av Helse- og omsorgsdepartementet.

Har du spørsmål eller ønsker å vite mer om tjenesten?

Klikk deg inn her: https://www.tryggmammamedisin.no/