Gå videre til innhold
Kronikk: En koronabønn fra oss i frontlinja

Nyhet -

Kronikk: En koronabønn fra oss i frontlinja

Norge er i unntakstilstand. VI har fått beskjed fra myndighetene om å holde oss hjemme, og i disse tider er mange kronikere nervøse for sin sykdom, og for tilgangen til sine livsnødvendige medisiner. Dette har vi som jobber i apotek full forståelse og respekt for. Denne frykten har resultert i enorme besøkstall for apotekene rundt om i landet de siste tre dagene. Bare på mitt apotek har jeg hatt nesten tre ganger flere besøkende enn normalt de siste tre dagene .

Det er viktig for oss at pasienter får medisinene sine, og det er viktig for oss å ta på alvor vår viktige samfunnsoppgave som apotek og som helsepersonell i denne tiden vi står oppi. Vi er opptatt av å ta vare på kundene våre og vi er opptatt av å holde apotekene åpne. Derfor må vi holde oss friske. Min oppfordring til alle våre apotekkunder er derfor: ta hensyn og følg retningslinjene som apoteket har satt:

  • For å begrense smittevern innfører vi i Apotek 1 nå en maksbegrensning på 5 kunder i lokalet på samme tid. Respekter dette og hold avstand til medkunder både utenfor og inni apoteket.
  • Ikke besøk apoteket hvis du ikke må. Er du (eller noen i din familie) i karantene eller isolasjon skal du i hvert fall ikke besøke apoteket. Få en nabo/en venn til å gå for deg, eller vurder om det kan vente noen uker. Husk fullmakt hvis du skal hente for andre.
  • Bruk «klikk og hent» fra nettapoteket vårt. Alle apotekkjedene i landet har «klikk og hent» som mulighet. Hvis vi ikke har varen på lager, ta kontakt med oss enten på telefon slik at vi kan hjelpe deg ytterligere.
  • Sett opp fast levering/abonnement hos ditt lokale apotek. Alle apotekkjedene har gode løsninger for dette. Slik får apoteket beskjed i god tid før du begynner å bli tom for dine faste medisiner, og vi kan sørge for at du får beskjed når det er på tide med ny levering.

Dessverre er de fleste apotek tomme for håndsprit og munnbind. Dette er varer som veldig mange av våre kunder etterspør. Jeg vil derfor minne om FHI sine smittevernsråd som sier at en god håndvask er bedre enn desinfeksjonsmiddel og at hansker og munnbind er forbeholdt det helsepersonell som er i direkte kontakt med pasienter med smitte.

I tillegg til at apotekene der ute gjør en iherdig jobb med å hjelpe pasienter og kunder, så gjør legemiddelgrossistene en stor jobb med å sørge for medisiner til apotekene. Norge er et robust land, og vi har normalt sett god kontroll på legemiddellagre, til tross for stadige leveringsutfordringer av enkeltmedisiner. Men logistikken er utfordrende dersom folk hamstrer, og det tar lenger tid enn nødvendig å etterfylle hyllene. Så vis solidaritet og handle det du trenger – da er det mer enn nok varer til alle sammen.

Dette er min lille koronabønn. Hold dere hjemme hvis dere ikke må besøke oss, kontakt oss når det er nødvendig, også gleder vi oss til å se dere i mer ordinære tilstander når vi er har kommet oss igjennom denne dugnaden.

-Apoteker ved Apotek 1 Pålsøya, Marthe Gaarder

Related links

Emner

Tags

Pressekontakt

Silje Ensrud

Silje Ensrud

Pressekontakt Pressesjef 99350502
Karina Søby Eidukaitis

Karina Søby Eidukaitis

Pressekontakt Kommunikasjonsrådgiver 95036948

Relatert materiale

Relaterte nyheter

Vår kunnskap - din trygghet

Apotek 1 er landets største og ledende apotekkjede. Vi har i dag over 400 apotek spredt over hele landet og er også Norges største nettapotek.
Kjernen for vår virksomhet er kompetanse og kvalitet. Vår ambisjon er å leve opp til vårt slagord ”Vår kunnskap- din trygghet”, i alle våre kundemøter. Apotek 1 sine kunnskapsrike medarbeidere skal gjennom sin rådgivning og oppfølging skape bedre helse og økt velvære for våre kunder.

Våre verdier er at vi skal være pålitelige og engasjerte medarbeidere, som viser respekt og diskresjon i vårt arbeid. Vi i Apotek 1 ønsker å være en viktig faktor i helsetjenesten. Hos oss skal kundene få inspirasjon og bli motivert til å ta vare på egen helse. Vi skal være blide, imøtekommende og gi god service.

Apotek 1
Skårersletta 55
1471 Lørenskog