Gå videre til innhold

Nyhet -

Farmasøyter kan forenkle legemiddelhverdagen din!

30-50% av dem som bruker legemidler for en kronisk sykdom følger ikke legens anbefaling. Noen velger å fravike legens anbefaling, andre synes det er vanskelig å huske og noen har ikke fått god nok informasjon om hvordan legemidlene skal brukes. I alle tilfeller vil en slik underbehandling føre til at man ikke oppnår ønsket effekt. 25. september markeres Verdens Farmasøytdag for 4. gang. Tema for årets markering er at farmasøyter kan hjelpe alle med å forenkle legemiddelhverdagen sin.

På Apotek 1 svarer farmasøytene gjerne på spørsmål om legemidlene du bruker. Farmasøytene er eksperter på legemidler; både de du får på resept og de du kjøper uten resept.

- Du trenger ikke bestille time for å snakke med en farmasøyt - bare stikk innom når det passer deg, sier farmasøyt Silje Furuseth i Apotek 1.

De fleste av oss vil på et eller annet tidspunkt ha behov for å bruke legemidler. Når du skal bruke et legemiddel, er det viktig at du er trygg på hvordan det skal tas for å få ønsket effekt. Er det noe du lurer på i forbindelse med legemiddelet du har fått, så spør på apoteket. Her kan du stille spørsmål som har med helse og bruk av legemidler å gjøre.

Få råd før du velger reseptfritt

Også når det gjelder legemidler som selges uten resept, er riktig bruk viktig. Apoteket gir råd og veiledning om hvordan du kan lindre forbigående plager med reseptfrie legemidler ut fra gjeldende retningslinjer. Bruker du andre legemidler fast, er gravid eller ammer og skal bruke et reseptfritt legemiddel, bør du få råd fra en farmasøyt om hva du trygt kan bruke.

Bli sikker i praktisk bruk

Har du fått legemidler forskrevet av legen din? Apoteket kan gi deg svar på de fleste spørsmål knyttet til praktisk bruk. Du kan for eksempel få demonstrert bruk av blodsukkermålere og astmalegemidler. Vi kan også forklare deg hvilke refusjonsrettigheter du har i forhold til legemiddelkostnader, og hva du kan gjøre for å forebygge eller lindre vanlige bivirkninger. Det er ikke nødvendig å bestille time for å snakke med farmasøytene våre.

Få hjelp til å holde oversikt over legemidlene dine

Spør Apotek 1 om reseptavtale. En reseptavtale hjelper deg å holde oversikt over når du skal hente ut nye legemidler, og når du trenger nye resepter. Avtalen innebærer at legemidlene dine er klar for henting når du kommer på apoteket. Hver gang det er tid for ny uthenting av resepten vil du få beskjed (via sms, e-post eller over telefon) om at din resept er klargjort og kan hentes på apoteket.

Dersom du ønsker hjelp til å legge legemidler i dosett kan  Multidose kanskje være noe for deg. Multidose er kvalitetssikrede legemiddeldoser som pakkes i påfølgende poser og merkes med innhold, dato og tidspunkt for når tablettene skal tas. Du kan hente din skreddersydde multidose på apoteket én gang i måneden.

Her kan du lese mer om hvilke spørsmål du bør stille på Apotek 1

Visste du at:

·  Apotek 1 er Norges ledende apotekkjede med over 290 apotek fordelt på alle landets fylker

·  Apotek 1 er stolte av å være den største farmasøytiske arbeidsgiveren i Norge

·  Apotek 1 har ca. 3000 dedikerte og meget kompetente medarbeidere

o  Provisorfarmasøytene har 5-årig universitetsutdannelse

o  Reseptarfarmasøytene har 3-årig høyskoleutdanning

o  Apotekteknikerne har praktisk og teoretisk utdanning fra videregående skole

Vi gratulerer alle farmasøyter med  Verdens Farmasøytdag 25. september!

Kontaktinformasjon:

Kommunikasjonssjef Hilde Ariansen, hilde.ariansen@apotek1.no, tlf 91588972

Related links

Emner

Kategorier

Vår kunnskap - din trygghet

Apotek 1 er landets største apotekkjede. Vi har i dag over 460 apotek spredt over hele landet og er også Norges største nettapotek.
Kjernen for vår virksomhet er kompetanse og kvalitet. Vår ambisjon er å leve opp til vårt slagord ”Vår kunnskap- din trygghet”, i alle våre kundemøter. Apotek 1 sine kunnskapsrike medarbeidere skal gjennom sin rådgivning og oppfølging skape bedre helse og økt velvære for våre kunder.

Våre verdier er at vi skal være pålitelige og engasjerte medarbeidere, som viser respekt og diskresjon i vårt arbeid. Vi i Apotek 1 ønsker å være en viktig faktor i helsetjenesten. Hos oss skal kundene få inspirasjon og bli motivert til å ta vare på egen helse. Vi skal være blide, imøtekommende og gi god service.

Apotek 1
Skårersletta 55
1471 Lørenskog