Gå videre til innhold
Gamle medisiner gir falsk trygghet- Når sjekket du sist medisinskapet på hytta?

Nyhet -

Gamle medisiner gir falsk trygghet- Når sjekket du sist medisinskapet på hytta?

Denne helgen reiser mange på etterlengtet ferie til hytta med bilen full av bagasje og annet utstyr for glade sommeraktiviteter. Har du det familien trenger hvis uhellet skulle være ute? Utdaterte legemidler og bandasjemateriell gir en falsk trygghet, forteller farmasøyt og kommunikasjonssef Hilde Ariansen i Apotek 1, og anbefaler å ta en sjekk av medisinskapet!

 -Medisiner er ferskvare og kan få redusert kvalitet dersom de blir utsatt for sterk varme, lys eller fuktighet. Mange hytter står tomme store deler av året, så det er ekstra lurt å sjekke holdbarhetsdato på det som står i medisinskapet her.

-Flaskene, tubene og tablettene kan derfor gi falske forhåpninger dersom uhellet først er ute, sier Ariansen.

For eksempel forringes virkestoffene i allergimedisin, og det samme gjelder også andre legemidler som for eksempel febernedsettende. Noen legemidler holder seg lengre enn holdbarhetsdatoen, men det er umulig å garantere for effekt og sikkerhet ved bruk av gamle medisiner. Det er derfor viktig å forholde seg til den datoen som pakningen er merket med.

- Legemidler er forskjellige og har ulik holdbarhet. Noen mister virkningen, mens andre kan være farlige rett og slett fordi de over tid omdannes til giftige avfallsstoffer. Derfor bør man også kvitte seg med medisiner man ikke trenger lenger, råder farmasøyten.

Trygg retur av legemidler

Legemidler skal ikke kastes i restavfallet eller i toalettet. Lever medisinene på apoteket. Der blir de destruert på en trygg måte som gjør at de ikke skader naturen eller havner i feil hender.

- Alle legemidler bør destrueres på en forsvarlig måte, spesielt midler som inneholder antibiotika eller hormoner er svært uheldig for naturen. Verken å kaste de i søpla eller skylle de ned i toalettet er bra, avslutter Ariansen. 

 Dette bør du ha som basis i medisinskapet:

Kontaktperson

Kommunikasjonssjef i Apotek 1 Hilde Ariansen, tlf 91 58 89 72

Epost hilde.ariansen@apotek1.no

Emner

Kategorier

Vår kunnskap - din trygghet

Apotek 1 er landets største apotekkjede. Vi har i dag over 460 apotek spredt over hele landet og er også Norges største nettapotek.
Kjernen for vår virksomhet er kompetanse og kvalitet. Vår ambisjon er å leve opp til vårt slagord ”Vår kunnskap- din trygghet”, i alle våre kundemøter. Apotek 1 sine kunnskapsrike medarbeidere skal gjennom sin rådgivning og oppfølging skape bedre helse og økt velvære for våre kunder.

Våre verdier er at vi skal være pålitelige og engasjerte medarbeidere, som viser respekt og diskresjon i vårt arbeid. Vi i Apotek 1 ønsker å være en viktig faktor i helsetjenesten. Hos oss skal kundene få inspirasjon og bli motivert til å ta vare på egen helse. Vi skal være blide, imøtekommende og gi god service.

Apotek 1
Skårersletta 55
1471 Lørenskog