Gå videre til innhold

Nyhet -

Spør farmasøyten om legemidler, og få gode råd om riktig legemiddelbruk

25. september markeres Verdens Farmasøytdag for 2. gang i historien. Temaet er: Spør farmasøyten om legemidler.

På Apotek 1 svarer farmasøytene gjerne på spørsmål om legemidlene du bruker. Farmasøytene er eksperter på legemidler; både de du får på resept og de du kjøper uten resept.

- Du trenger ikke bestille time for å snakke med en farmasøyt - bare stikk innom når det passer deg, sier farmasøyt Silje Furuseth i Apotek 1.

De fleste av oss vil på et eller annet tidspunkt ha behov for å bruke legemidler. Når du skal bruke et legemiddel, er det viktig at du er trygg på hvordan det skal tas for å få ønsket effekt. Er det noe du lurer på i forbindelse med legemiddelet du har fått, så spør på apoteket. Her kan du stille spørsmål som har med helse og bruk av legemidler å gjøre.

Få råd før du velger reseptfritt

Også når det gjelder legemidler som selges uten resept, er riktig bruk viktig. Apoteket gir råd og veiledning om hvordan du kan lindre forbigående plager med reseptfrie legemidler ut fra gjeldende retningslinjer. Bruker du andre legemidler fast, er gravid eller ammer og skal bruke et reseptfritt legemiddel, bør du få råd fra en farmasøyt om hva du trygt kan bruke.

Bli sikker i praktisk bruk

Har du fått legemidler forskrevet av legen din? Apoteket kan gi deg svar på de fleste spørsmål knyttet til praktisk bruk. Du kan for eksempel få demonstrert bruk av blodsukkermålere og astmalegemidler. Vi kan også forklare deg hvilke refusjonsrettigheter du har i forhold til legemiddelkostnader, og hva du kan gjøre for å forebygge eller lindre vanlige bivirkninger. Det er ikke nødvendig å bestille time for å snakke med farmasøytene våre.

Her kan du lese mer om hvilke spørsmål du bør stille på Apotek 1

 Visste du at:

  • Apotek 1 er Norges ledende apotekkjede med 256 apotek fordelt på alle landets fylker
  • Apotek 1 er stolte av å være den største farmasøytiske arbeidsgiveren i Norge
  • Apotek 1 har ca. 3000 dedikerte og meget kompetente medarbeidere
    • Provisorfarmasøytene har 5-årig universitetsutdannelse
    • Reseptarfarmasøytene har 3-årig høyskoleutdanning
    • Apotekteknikerne har praktisk og teoretisk utdanning fra videregående skole

Vi gratulerer alle farmasøyter med  Verdens Farmasøytdag 25. september!

Emner

Kategorier

Vår kunnskap - din trygghet

Apotek 1 er landets største apotekkjede. Vi har i dag over 460 apotek spredt over hele landet og er også Norges største nettapotek.
Kjernen for vår virksomhet er kompetanse og kvalitet. Vår ambisjon er å leve opp til vårt slagord ”Vår kunnskap- din trygghet”, i alle våre kundemøter. Apotek 1 sine kunnskapsrike medarbeidere skal gjennom sin rådgivning og oppfølging skape bedre helse og økt velvære for våre kunder.

Våre verdier er at vi skal være pålitelige og engasjerte medarbeidere, som viser respekt og diskresjon i vårt arbeid. Vi i Apotek 1 ønsker å være en viktig faktor i helsetjenesten. Hos oss skal kundene få inspirasjon og bli motivert til å ta vare på egen helse. Vi skal være blide, imøtekommende og gi god service.

Apotek 1
Skårersletta 55
1471 Lørenskog