Gå videre til innhold

Nyhet -

Vanskelig å få i seg nok omega-3 gjennom kosten

Vi nordmenn er flinke til å spise fisk – tror vi selv. En gjennomsnittsnordmann får bare i seg en tredjedel av den mengden omega-3-fettsyrer som er anbefalt. For mange kan kosttilskudd være et godt alternativ.

-Det beste er helt klart å få i seg omega-3 gjennom vanlig kost. Fet fisk som makrell, laks, sild, ansjos og sardiner, er rike på omega-3-fettsyrer. Disse fettsyrene har flere essensielle funksjoner i kroppen, forteller farmasøyt Åse Kielland i Apotek 1.

Helsedirektoratet anbefaler én til to middagsporsjoner bestående av fet fisk i uken. Dette for å sikre kroppens inntak av viktige omega-3-fettsyrer. Selv om all fisk er sunn, så bør du altså tenke på hvilken type fisk du spiser. 

En smart start på livet med Omega-3

Forskning viser at omega-3-fettsyrer er viktig for fosterets utvikling. Norske forskere har blant annet funnet ut at tilskudd av omega-3 til gravide gir økt IQ hos barnet.

Omega-3-fettsyrer er også viktig for hjernens utvikling og bedrer konsentrasjonsevnen. En studie foretatt på barn med symptomer på hyperaktivitet viste at tilskudd av omega-3 ga en positiv effekt på evnen til å konsentrere seg.

Omega-3 for hjerte og ledd

De viktige omega-3-fettsyrene har gunstig effekt på hjerte og kretsløp. Helsedirektoratet mener det er holdepunkter for at fet fisk og omega-3-fettsyrer kan minske risikoen for dødelig hjerteinfarkt, da spesielt blant de med økt infarktsrisiko.

Forskning viser også at omega-3 kan hjelpe mot ømme og stive ledd.

Apotek 1 hjelper med rett produkt og gode råd

Helsedirektoratet anbefaler at personer som ikke spiser fet fisk eller har lavere inntak enn nedre anbefalte grense på 200 gram per uke, bør ta et daglig tilskudd av omega-3, som for eksempel Nycoplus Omega-3, forteller Kielland.

 - Hos Apotek 1 finner du omega-3 produkter som er nøye utvalgt for å sikre deg som forbruker. Hos oss kan du være trygg på at produkter og råd er basert på kompetanse og faglig tyngde, avslutter Kielland.

 Les mer om Omega-3 på apotek1.no

Emner

Kategorier

Vår kunnskap - din trygghet

Apotek 1 er landets største apotekkjede. Vi har i dag over 460 apotek spredt over hele landet og er også Norges største nettapotek.
Kjernen for vår virksomhet er kompetanse og kvalitet. Vår ambisjon er å leve opp til vårt slagord ”Vår kunnskap- din trygghet”, i alle våre kundemøter. Apotek 1 sine kunnskapsrike medarbeidere skal gjennom sin rådgivning og oppfølging skape bedre helse og økt velvære for våre kunder.

Våre verdier er at vi skal være pålitelige og engasjerte medarbeidere, som viser respekt og diskresjon i vårt arbeid. Vi i Apotek 1 ønsker å være en viktig faktor i helsetjenesten. Hos oss skal kundene få inspirasjon og bli motivert til å ta vare på egen helse. Vi skal være blide, imøtekommende og gi god service.

Apotek 1
Skårersletta 55
1471 Lørenskog