Gå videre til innhold
Ang. Mattilsynets analyse og merkevurdering av solkrem 2018

Pressemelding -

Ang. Mattilsynets analyse og merkevurdering av solkrem 2018

Mattilsynets solkremrapport publisert 29.juni 2018 har testet solbeskyttelsesgrad på 17 solkremer. Fire av disse er i Apotek 1s sortiment. Aktuelle test har dessverre vist at Dermica Kids solspray SPF 30 kun har beskyttelsesgrad tilsvarende 20,3 SPF. Dermica Kids solspray er Apotek 1s egen merkevare og dette er en alvorlig sak som vi tar svært seriøst.

Strakstiltak

Mattilsynet kontaktet Apotek 1 med denne beskjeden om avvik tidlig i juni, og alle partier av den aktuelle varen ble kort tid etter tatt ut av våre apotek/nettbutikk og satt i karantene. Prøver av partiet som Mattilsynet har testet ble umiddelbart sendt til uavhengig analyse, både til klinisk analyse i lab og til faktisk test på mennesker. Laboratorietesten har kommet tilbake med et snitt på SPF 31, mens testen på mennesker er mer tidkrevende og vil ikke være klar før midten av juli. I tillegg er alle øvrige batcher av produktet også sendt til laboratorieanalyse av leverandøren. Her viser resultatet tilstrekkelig solbeskyttelsesgrad på alle partier. Alle partier av dette produktet vil forbli i karantene inntil leverandør har tilstrekkelig dokumentasjon på at disse er i henhold til krav.

Kvalitetssikring

Vi har hatt en god og tett dialog med Mattilsynet siden de kontaktet oss med testresultatene, og gjør det vi kan for å finne ut hva som har skjedd og hvordan vi kan løse dette på best mulig måte. I samarbeid med produsenten av Dermica Kids solspray ser vi nå på rutinene for kvalitetskontroll av solkrem.

Svært beklagelig

Vi i Apotek 1 tar Mattilsynets tester på største alvor, og dersom videre undersøkelser og analyser av denne solkremen viser seg å gi samme resultat som det Matilsynet har avdekket, er det svært beklagelig. Apotek 1 er opptatt av kvalitet og kundene skal alltid kunne handle hos oss i visshet om at våre produkter er gode og trygge.

Cosmica

Det er også funnet et avvik i Cosmica Kids Extra Sensitive Sun Cream SPF 30. Dette er en vare som ikke lenger produseres. Apotek 1 trekker nå tilbake alle resterende flasker av dette produktet. Vi viser til leverandør for videre kommentar.

Related links

Kategorier


Om Apotek 1:

Apotek 1 er landets største og ledende apotekkjede, og har i dag over 350 apotek spredt over hele landet. Kjernen for vår virksomhet er kompetanse og kvalitet. Vår ambisjon er å leve opp til vårt slagord ”Vår kunnskap- din trygghet”, i alle våre kundemøter. Apotek 1 sine kunnskapsrike medarbeidere skal gjennom sin rådgivning og oppfølging skape bedre helse og økt velvære for våre kunder.

Våre verdier er at vi skal være pålitelige og engasjerte medarbeidere, som viser respekt og diskresjon i vårt arbeid. Vi i Apotek 1 ønsker å være en viktig faktor i helsetjenesten. Hos oss skal kundene få inspirasjon og bli motivert til å ta vare på egen helse. Vi skal være blide, imøtekommende og gi god service.

Vår kunnskap - din trygghet

Apotek 1 er landets største apotekkjede. Vi har i dag over 460 apotek spredt over hele landet og er også Norges største nettapotek.
Kjernen for vår virksomhet er kompetanse og kvalitet. Vår ambisjon er å leve opp til vårt slagord ”Vår kunnskap- din trygghet”, i alle våre kundemøter. Apotek 1 sine kunnskapsrike medarbeidere skal gjennom sin rådgivning og oppfølging skape bedre helse og økt velvære for våre kunder.

Våre verdier er at vi skal være pålitelige og engasjerte medarbeidere, som viser respekt og diskresjon i vårt arbeid. Vi i Apotek 1 ønsker å være en viktig faktor i helsetjenesten. Hos oss skal kundene få inspirasjon og bli motivert til å ta vare på egen helse. Vi skal være blide, imøtekommende og gi god service.

Apotek 1
Skårersletta 55
1471 Lørenskog