Gå videre til innhold
Lise Østlund, leder for bærekraft i Apotek1
Lise Østlund, leder for bærekraft i Apotek1

Pressemelding -

Apotek 1 kåret til bransjens beste innen bærekraft

Norges største apotekkjede gikk i dag av som vinner med seieren i kåringen fra Sustainable Brand Index.

Det er norske forbrukere som avgjør hvem de ser på som best i klassen på bærekraft.

Det vi kan se er at forbrukerne opplever Apotek 1 som en stabil aktør med stort fokus på helse og ansvar for mennesker, sier Erik Elvingsson Hedén, CEO i Sustainable Insight som er ansvarlig for kåringen.

Alle monner drar

Det er resultater som gleder Lise Østlund som er leder for bærekraft i Apotek 1.

  • Det er utrolig motiverende å høste anerkjennelse for jobben vi gjør rundt å bidra til en bærekraftig verden. Vi mener alle kan gjøre litt, og for vår del handler det om å gå gjennom alle ledd av virksomheten og se hva som monner, sier Østlund.

Hun forteller at de den siste tiden har jobbet med å elektrifisere kjøreflåten, redusere plast og at de nå har et pilotprosjekt som går på ombruk, gjenbruk og resirkulering av innredning og interiør i apotekene.

  • Når vi jobber med flytting eller nyetableringer har vi et prosjekt nå som går på gjenbruk av interiør og innredning, slik at minst mulig skal gå til spille. Der vet vi at vi kan spare samfunnet for både mindre søppel og mindre utslipp av CO2. Mange bekker små blir en stor å, og det er summen av alt vi gjør som utgjør en forskjell, sier Østlund.

Bærekraftssjefen minner også om at bærekraft handler om mer enn bare grønne verdier.

  • Det er selvsagt en viktig del av det, men det handler for oss om rollen i samfunnet og hvordan vi kan bidra på ulike parametere. Vi er en aktør som hver eneste dag jobber for en bedre folkehelse og det er også en viktig del av det å skape et bærekraftig samfunn, sier Østlund.

For spørsmål ta kontakt:

Lise Østlund, leder for bærekraft

Tlf: 97 05 10 13

e-post: lise.ostlund@apotek1.no

Mai-Bente Paulsen, PR- og kommunikasjonssjef

Tlf: 47 28 56 56

e-post: mai-bente.lind-paulsen@apotek1.no

Forfatteren genererte teksten delvis med AI og har revidert og redigert innholdet.

Emner

Kategorier


Apotek 1 er Norges ledende apotekkjede. Vi har over 460 apotek fordelt på alle landets fylker, og over 4500 dedikerte medarbeidere.

Kontakter

Lise Østlund

Lise Østlund

Leder for bærekraft Bærekraft 97051013
Mai-Bente Paulsen

Mai-Bente Paulsen

Kommunikasjonssjef Kommunikasjon og PR 47285656

Vår kunnskap - din trygghet

Apotek 1 er landets største apotekkjede. Vi har i dag over 460 apotek spredt over hele landet og er også Norges største nettapotek.
Kjernen for vår virksomhet er kompetanse og kvalitet. Vår ambisjon er å leve opp til vårt slagord ”Vår kunnskap- din trygghet”, i alle våre kundemøter. Apotek 1 sine kunnskapsrike medarbeidere skal gjennom sin rådgivning og oppfølging skape bedre helse og økt velvære for våre kunder.

Våre verdier er at vi skal være pålitelige og engasjerte medarbeidere, som viser respekt og diskresjon i vårt arbeid. Vi i Apotek 1 ønsker å være en viktig faktor i helsetjenesten. Hos oss skal kundene få inspirasjon og bli motivert til å ta vare på egen helse. Vi skal være blide, imøtekommende og gi god service.

Apotek 1
Skårersletta 55
1471 Lørenskog