Gå videre til innhold
Apotek 1 vant stort legemiddelanbud

Pressemelding -

Apotek 1 vant stort legemiddelanbud

Apotek 1 vant stort legemiddelanbud

Apotek 1 har vunnet et stort anbud på leveranse av legemidler og multidose til kommunale institusjoner, samt leveranse av multidose til hjemmesykepleien. Oslo kommune står i spissen for en rekke mindre kommuner om anbudet. Apotek 1 vant anbudet i konkurranse med Boots og NMD, og avtalen har en verdi på 100 millioner kroner.

I tillegg til Oslo kommune gjelder også anbudet deler av Buskerud, Telemark, Vestfold og Sandnes. Det er Boots som tidligere hadde anbudet, og den nye avtalen gjelder fra 1.august. Praktisk oppstart avtales lokalt, og Apotek 1 regner med å bruke et halvt år på å overføre alle nye kunder.

Avtalen omfatter leveranser til 14.000 multidosepasienter. Multidose er kvalitetssikrede legemiddeldoser som pakkes i påfølgende poser og merkes med innhold, dato og tidspunkt for når tablettene skal tas.

-  Ved å vinne dette anbudet befester Apotek 1 sin plass i kommunehelsetjenesten, og styrker sin posisjon som landets ledende apotekkjede, sier administrerende direktør Øyvind Winther i Apotek 1.

-  Vi er svært glade for denne avtalen. Dette er en bekreftelse på at vår utvikling av gode og kostnadseffektive systemer for leveranser av legemidler og multidose har vært riktig. At vi vant anbudet er resultat av en langvarig satsning på kommunehelsetjenesten, og at vi traff best på å dekke kundens behov sier Stig Henning Pedersen, som er direktør for storkunde og multidose.

Økt pasientsikkerhet

Pedersen forteller at Multidose bidrar til langt færre feil i legemiddelhåndteringen.

-”Multidose hjelper kommunene å ivareta pasientsikkerheten, og bidrar til enklere hverdag for medarbeiderne i kommunehelsetjenesten. Multidose frigjør også tid fra legemiddelhåndteringen, slik at sykepleiere og annet helsepersonell kan bruke ressursene på annen pasientbehandling,” avslutter Pedersen.

Viktig samarbeidspartner

Tidligere i år vant Apotek 1 også anbudet på 1000 legemiddelgjennomganger i Oslo kommune. I 2012 leverte Apotek 1 1500 legemiddelgjennomganger i tverrfaglige team med leger og sykepleiere til Oslo kommune.

-  At vi også vant det nye anbudet beviser at Apotek 1 har en metode og et opplegg som er godt tilpasset kundens behov og at de er svært fornøyde med leveransene fra sist runde.  Det nye storbyanbudet innebærer at vi vil styrke staben med flere farmasøyter. De vil få spennende arbeidsoppgaver i tett kontakt med kommunehelsetjenesten, sier Winther.

For ytterligere informasjon, vennligst kontakt:

Kommunikasjonssjef Hilde Ariansen, tlf 91588972,   e-post: hilde.ariansen@apotek1.no

Dir. for storkunde og multidose Stig Henning Pedersen, tlf 41674483,                                               e-post stig.pedersen@apotek1.no

Emner

Kategorier


Apotek 1 er landets største og ledende apotekkjede, og har i dag over 290 apotek spredt over hele landet. Kjernen for vår virksomhet er kompetanse og kvalitet. Vår ambisjon er å leve opp til vårt slagord ”Vår kunnskap- din trygghet”, i alle våre kundemøter. Apotek 1 sine kunnskapsrike medarbeidere skal gjennom sin rådgivning og oppfølging skape bedre helse og økt velvære for våre kunder.

Våre verdier er at vi skal være pålitelige og engasjerte medarbeidere, som viser respekt og diskresjon i vårt arbeid. Vi i Apotek 1 ønsker å være en viktig faktor i helsetjenesten. Hos oss skal kundene få inspirasjon og bli motivert til å ta vare på egen helse. Vi skal være blide, imøtekommende og gi god service.


Vår kunnskap - din trygghet

Apotek 1 er landets største apotekkjede. Vi har i dag over 460 apotek spredt over hele landet og er også Norges største nettapotek.
Kjernen for vår virksomhet er kompetanse og kvalitet. Vår ambisjon er å leve opp til vårt slagord ”Vår kunnskap- din trygghet”, i alle våre kundemøter. Apotek 1 sine kunnskapsrike medarbeidere skal gjennom sin rådgivning og oppfølging skape bedre helse og økt velvære for våre kunder.

Våre verdier er at vi skal være pålitelige og engasjerte medarbeidere, som viser respekt og diskresjon i vårt arbeid. Vi i Apotek 1 ønsker å være en viktig faktor i helsetjenesten. Hos oss skal kundene få inspirasjon og bli motivert til å ta vare på egen helse. Vi skal være blide, imøtekommende og gi god service.

Apotek 1
Skårersletta 55
1471 Lørenskog