Gå videre til innhold
Beskytt deg i sola der du er!

Pressemelding -

Beskytt deg i sola der du er!

Påsken nærmer seg med stormskritt. Om du skal tilbringe den på fjellet, på sjøen, i utlandet eller bare være hjemme, er det viktig å beskytte seg mot solen.

Å være ute i solen gir oss en velværefølelse, og er i tillegg hovedkilden vår til vitamin D - som er viktig for helsen vår. Ti minutter med sol på ansikt og armer daglig, er nok til å få en god produksjon av vitamin D.
- Selv om litt sol er godt for oss, kan det fort bli alt for mye. Dersom du er ute for å sole deg, eller skal tilbringe mange timer ute i sterk sol på fjell eller sjø, er det derfor viktig å bruke solbeskyttelse så man ikke blir solbrent, forteller farmasøyt Sigrid Bjelland Mathisen som jobber på Apotek 1 Kvadrat i Sandes.

Hvor sterk er solen i påsken?

Mange av oss tilbringer påsken på fjellet der UV-indeksen er ekstra høy pga høydemeter over havet og refleksjon fra snøen. Refleksjon fra sjø gir også ekstra høy stråling, og det samme skjer ved reiser til varmere strøk som ligger nærmere Ekvator. Det finnes UV-varsel for hele verden og for Norge som kan være lurt å følge med på.

- For de av oss som blir hjemme, nytes gjerne fine soldager i solveggen eller på tur i byen. I slike tilfeller kan det også lett bli for mye sol, og mange opplever at de blir solbrent. I tillegg får mange soleksem. Ta derfor hensyn til huden din, og tenk på hvor du oppholder deg og hvor lang tid du tilbringer i solen. Da slipper du å plages i etterkant, oppfordrer Sigrid.

Hva slags solbeskyttelse trenger jeg?

- Når du skal velge solbeskyttelse bør du tenke på hvem som skal ha produktene. Solbekyttelse til barn og til voksne kan være forskjellig. De siste årene er det kommet flere og flere produkter som er laget spesielt for bruk i ansiktet. Skal du sole kroppen finnes det et uttall av produkter, der noen f.eks er laget spesielt for de som sliter med soleksem, opplyser farmasøyten.

Solstifter og leppepomader er laget for utsatte steder som lepper, nese og ører. Mange av disse produktene er så små i størrelsene at de lett kan tas med i lommer eller vesker.

- I tillegg er det viktig å huske at det ikke bare er huden som bør beskyttes.  Det er spesielt viktig at barns øyne beskyttes, så solbriller til barn fra 0 år og oppover kan være fornuftig å få med seg, sier Sigrid.

Unngå pigmentflekker ved å beskytte deg nok

Kvinner som er gravide eller som bruker legemidler med hormoner (prevensjonsmidler eller midler mot overgangsplager) er ekstra utsatt for pigmentflekker. Slike mørke flekker utvikler seg som oftest i ansiktet, på halsen og på armene. Solbeskyttelse i disse områdene er ekstra viktig, og spesielt nå i den sterke vårsola.
- Enkelte legemidler kan gjøre at du blir mer ømfintlig overfor sollys enn normalt. Dette kan føre til allergiske hudreaksjoner eller pigmentforandringer når du soler deg. Det er derfor viktig å bruke god solbeskyttelse når du skal oppholde deg i solen. Spør oss på Apotek 1 om du lurer på om dette gjelder dine legemidler, oppfordrer Bjelland Mathisen til slutt.

Emner

Kategorier


Apotek 1 er landets største og ledende apotekkjede, og har i dag over 260 apotek spredt over hele landet. Vår ambisjon er å være best for våre kunder. Et av våre viktigste fortrinn er at vi er flinke til å gi kundene nyttige råd og tips - som de har behov for og tillit til. Vi er kunnskapsrike, har stor faglig tyngde og oppdaterer vår kunnskap for å kunne formidle råd og produktkunnskap på en best mulig måte.

Våre verdier er at vi skal være pålitelige og engasjerte medarbeidere, som viser respekt og diskresjon i vårt arbeid. Vi i Apotek 1 ønsker å være en viktig faktor i helsetjenesten. Hos oss skal kundene få inspirasjon og bli motivert til å ta vare på egen helse. Vi skal være blide, imøtekommende og gi god service.

Vår kunnskap - din trygghet

Apotek 1 er landets største apotekkjede. Vi har i dag over 460 apotek spredt over hele landet og er også Norges største nettapotek.
Kjernen for vår virksomhet er kompetanse og kvalitet. Vår ambisjon er å leve opp til vårt slagord ”Vår kunnskap- din trygghet”, i alle våre kundemøter. Apotek 1 sine kunnskapsrike medarbeidere skal gjennom sin rådgivning og oppfølging skape bedre helse og økt velvære for våre kunder.

Våre verdier er at vi skal være pålitelige og engasjerte medarbeidere, som viser respekt og diskresjon i vårt arbeid. Vi i Apotek 1 ønsker å være en viktig faktor i helsetjenesten. Hos oss skal kundene få inspirasjon og bli motivert til å ta vare på egen helse. Vi skal være blide, imøtekommende og gi god service.

Apotek 1
Skårersletta 55
1471 Lørenskog