Gå videre til innhold
En litt annerledes julekalender på Apotek1.no

Pressemelding -

En litt annerledes julekalender på Apotek1.no

I år har Apotek 1 valgt en annerledes vri på julekalenderen. Julen handler om å gi, og om å bry seg om hverandre. Hver uke frem til jul har vi valgt ut 3 veldedige formål som publikum kan stemme på. Den organisasjonen som får flest stemmer, gir vi en julegave på 10 000 kroner.

Den første uken av julekalenderen er nå avsluttet, og vi registrerer med glede at vi har klart å skape masse engasjement. Over 70.000 stemte og 67% av stemmene gikk til Barnekreftforeningen, som tok i mot nyheten med stor glede.

-Dette er bare helt fantastisk, sier Irene Skaret Sørensen, organisasjonskonsulent og ansvarlig for informasjon i Barnekreftforeningen. De har i over 30 år jobbet for å bedre situasjonen for kreftsyke barn og deres familier. Hun forteller at de er helt trollbundne av engasjementet rundt stemmegivningen. Foreningen har nådd 11.000 mennesker på Facebook og Twitter siden de delte aktiviteten på sine hjemmesider 25.november. Irene avslutter med å rette en stor og varm takk til alle i Apotek 1 for premien på 10.000 kroner.

- I Apotek 1 er vi opptatt av å bruke vår kunnskap og bry oss om våre kunder, sier kommunikasjonssjef Hilde Ariansen. Hun forteller at de har mottatt hyggelige tilbakemeldinger på aktiviteten via sosiale medier, og oppfordrer alle til å fortsette å spre engasjement og dele julekalenderen på sosiale medier. Selve avstemmingen foregår på http://www.apotek1.no/, som er en av Norges største helseportaler, og man kan se hvordan stemmegivningen ligger an etter at man har avgitt sin stemme.

Ariansen forteller at de har valgt organisasjoner som har en form for tilknytning til Apotek 1 til julekalenderen. –Noen av organisasjonene har vi samarbeidet med om fagkampanjer, og andre representerer pasientgrupper der vi kan bidra med råd, tips og produkter for å få en enklere og bedre hverdag, sier kommunikasjonssjefen.

Denne uka er det tre nye organisasjoner som kjemper om å få flest stemmer og motta 10.000 kroner i gave fra Apotek 1. Det er HIV Norge, Foreningen for hjertesyke barn og Røde Korps Hjelpekorps som kjemper om å skape mest mulig engasjement og få flest stemmer.  

Apotek 1 Storgata har et ekstra brennende hjerte for en av ukens kandidater. De er Norges eneste ressursapotek for hivpositive, og på Verdens Aidsdag 1.desember ble årets Plusspris tildelt farmasøyt Merete Klausen ved Apotek 1 Storgata. Hun fikk prisen for sin innsats med å bistå med råd og veiledning om blant annet riktig legemiddelbruk til hivpositive og helsepersonell.

Organisasjonene det skal stemmes på er

Uke 48

 • Barnekreftforeningen
 • Psoriasis- og eksemforbundet
 • LHL 

Uke 49

 • Foreningen for hjertesyke barn
 • HIV Norge
 • Røde Korps Hjelpekorps

Uke 50

 • Sykehusklovnene
 • Rusmisbrukernes interesseorganisasjon
 • Norges Astma, og allergiforbund

Uke 51

 • Diabetesforbundet
 • Stiftelsen Organdonasjon
 • Farmasøyter uten Grenser

Vinnere ble

Uke 48 Barnekreftforeningen (67% av stemmene)

Uke 49 Foreningen for hjertesyke barn (70% av stemmene)

Uke 50 Sykehusklovnene (77% av stemmene)

Uke 51 Stiftelsen Organdonasjon (67% av stemmene)

Emner

Kategorier


Apotek 1 er landets største og ledende apotekkjede, og har i dag over 290 apotek spredt over hele landet. Kjernen for vår virksomhet er kompetanse og kvalitet. Vår ambisjon er å leve opp til vårt slagord ”Vår kunnskap- din trygghet”, i alle våre kundemøter. Apotek 1 sine kunnskapsrike medarbeidere skal gjennom sin rådgivning og oppfølging skape bedre helse og økt velvære for våre kunder.

Våre verdier er at vi skal være pålitelige og engasjerte medarbeidere, som viser respekt og diskresjon i vårt arbeid. Vi i Apotek 1 ønsker å være en viktig faktor i helsetjenesten. Hos oss skal kundene få inspirasjon og bli motivert til å ta vare på egen helse. Vi skal være blide, imøtekommende og gi god service.

Vår kunnskap - din trygghet

Apotek 1 er landets største apotekkjede. Vi har i dag over 460 apotek spredt over hele landet og er også Norges største nettapotek.
Kjernen for vår virksomhet er kompetanse og kvalitet. Vår ambisjon er å leve opp til vårt slagord ”Vår kunnskap- din trygghet”, i alle våre kundemøter. Apotek 1 sine kunnskapsrike medarbeidere skal gjennom sin rådgivning og oppfølging skape bedre helse og økt velvære for våre kunder.

Våre verdier er at vi skal være pålitelige og engasjerte medarbeidere, som viser respekt og diskresjon i vårt arbeid. Vi i Apotek 1 ønsker å være en viktig faktor i helsetjenesten. Hos oss skal kundene få inspirasjon og bli motivert til å ta vare på egen helse. Vi skal være blide, imøtekommende og gi god service.

Apotek 1
Skårersletta 55
1471 Lørenskog