Gå videre til innhold

Pressemelding -

Menn slurver i sola

Menn slurver med solkrem både når det gjelder seg selv og barna sine. Det viser en undersøkelse om soling, gjennomført for Apotek 1. Mennene bør skjerpe seg, sier kommunikasjonssjef Hilde Ariansen i Apotek 1.

- Undersøkelsen avdekker inntrykket vi har fra apotekene også. Menn slurver med solkrem. De verken kjøper eller bruker den. Kvinner både kjøper og bruker solkrem i langt større grad enn menn. Dette er bekymringsverdig, særlig med tanke på at menn over 50 år er de som hyppigst rammes av hudkreft, sier Ariansen.

- Kvinner er mer bevisste på solvett. Det er viktig at vi problematiserer dette, slik at mennenes dårlige vaner ikke forplanter seg til neste generasjon. Prisen noen må betale for dårlige solvaner kan bli veldig høy, sier Ariansen.

Et representativt utvalg på 1000 personer ble i juni 2013 spurt om deres holdninger til soling og solkrem. Undersøkelsen ble gjennomført av Sentio Research, på vegne av Apotek 1. Her kommer følgende frem:

·  Til påstanden: «jeg er opptatt av å bruke solkrem når jeg er ute i sola» sier 43 % av kvinnene seg «helt enig». Tilsvarende andel blant mennene spurt er 16 %.

·  Til påstanden: «jeg tar ansvar for at barna bruker solkrem» sier 56 % av kvinnene seg «helt enig». Tilsvarende andel blant mennene spurt er her 29 %.

·  Kvinner oppgir i undersøkelsen at de soler seg for å få farge, mens menn later til å ha et mer ubevisst forhold til soling.

De som hyppigst rammes av hudkreft i Norge, er menn over 50 år. Slik kreft skyldes i mange tilfeller dårlige solvaner som ung.  

Råd om solkrem

Apotek 1 anbefaler solkrem med beskyttelsesgrad "Medium" (UVB faktor 15-25) eller høyere basert på råd fra Kreftforeningen. Når huden har blitt brun kan man eventuelt redusere solfaktoren litt.  UVB faktor lavere enn 6 frarådes. Bruk gjerne en solstift eller krem med ekstra høy faktor til utsatte hudområder som lepper, kinnben og nese. Ta hensyn til hudtypen din og hvor sterk solen er der du skal sole deg (UV-varsel). Lyshudede og barn trenger ekstra god beskyttelse, og skal gjerne bruke klær, solhatt og solbriller i tillegg til solkrem.

Bruk gjerne en solstift eller krem med ekstra høy faktor til utsatte hudområder som lepper, kinnben og nese. Ta gode pauser i skyggen når sola er på sitt sterkeste, og sjekk gjerne UV-varselet der du oppholder deg.

Til barn under 3 år anbefales uparfymert solkrem med fysisk filter, eller en kombinasjon av fysisk og kjemisk filter for å minimere risikoen for allergiske reaksjoner. Barn under 1 år bør ikke oppholde seg i direkte sollys. 

Hva kan du forvente av en god solkrem

·  God beskyttelse mot både UVA- og UVB-stråler. UVA-filter gir beskyttelse mot soleksem, rynker og hudkreft. UVB-filter gir beskyttelse mot solbrenthet og hudkreft.

·  Fotostabilt filter (brytes ikke ned av sola)

·  Tåle vann og svette. "Ekstra vannresistent" solkrem tåler 4x20 min bading, "vannresistent" 2x20 min, før solfaktoren er betydelig redusert.

Ved spørsmål, vennligst kontakt:

Hilde Ariansen, kommunikasjonssjef i Apotek 1, tlf +47 915 88 972, e-post: hilde.ariansen@apotek1.no

Related links

Emner

Kategorier


Apotek 1 er landets største og ledende apotekkjede, og har i dag over 290 apotek spredt over hele landet. Kjernen for vår virksomhet er kompetanse og kvalitet. Vår ambisjon er å leve opp til vårt slagord ”Vår kunnskap- din trygghet”, i alle våre kundemøter. Apotek 1 sine kunnskapsrike medarbeidere skal gjennom sin rådgivning og oppfølging skape bedre helse og økt velvære for våre kunder.

Våre verdier er at vi skal være pålitelige og engasjerte medarbeidere, som viser respekt og diskresjon i vårt arbeid. Vi i Apotek 1 ønsker å være en viktig faktor i helsetjenesten. Hos oss skal kundene få inspirasjon og bli motivert til å ta vare på egen helse. Vi skal være blide, imøtekommende og gi god service.

Vår kunnskap - din trygghet

Apotek 1 er landets største apotekkjede. Vi har i dag over 460 apotek spredt over hele landet og er også Norges største nettapotek.
Kjernen for vår virksomhet er kompetanse og kvalitet. Vår ambisjon er å leve opp til vårt slagord ”Vår kunnskap- din trygghet”, i alle våre kundemøter. Apotek 1 sine kunnskapsrike medarbeidere skal gjennom sin rådgivning og oppfølging skape bedre helse og økt velvære for våre kunder.

Våre verdier er at vi skal være pålitelige og engasjerte medarbeidere, som viser respekt og diskresjon i vårt arbeid. Vi i Apotek 1 ønsker å være en viktig faktor i helsetjenesten. Hos oss skal kundene få inspirasjon og bli motivert til å ta vare på egen helse. Vi skal være blide, imøtekommende og gi god service.

Apotek 1
Skårersletta 55
1471 Lørenskog