Gå videre til innhold
Ned i vekt? – vi hjelper deg med de gode vanene

Pressemelding -

Ned i vekt? – vi hjelper deg med de gode vanene

Ved inngangen til et nytt år er det mange som ønsker å få en sunnere livsstil og gå ned i vekt. Torsdag 10. januar inviterer vi til temadag om vektreduksjon i alle våre Apotek 1. Få gode råd og tips til hvordan du kan fjerne noen uønskede kilo, samt smaksprøver og gode tilbud.

Hjelp til å komme i gang

- For åoppnå en sunn og varig vektnedgang, må man finne en god balanse mellomkostholdsvaner og aktivitetsnivå. For mange kan det likevel være motiverende åfå litt starthjelp i kampen mot kiloene. Da finnes det flere alternativer,forteller farmasøyt Gunhild Kile Sandvik.

HosApotek 1 kan du få hjelp til å komme i gang med en sunn livsstilsendring, vihar ulike produkter og gir gode råd på veien. På temadagen den 10. januar harvi gode tilbud på vektreduksjonsprodukter. I tillegg kan du få smake påproduktene våre, og vi er tilgjengelige for spørsmål rundt vektreduksjon.

Sørg for å etablere nye vaner

- Et godt tips for å komme i målmed vektreduksjonen, er å innføre nye, sunne vaner. Drikk vann som tørstedrikkog spis 3 hovedmåltider og 2-3 mellommåltider hver dag. Bytt ut fint brød medgrovere varianter som metter lengre. Har du for eksempel vært vant til å spiseen sjokolade eller kjeks når du blir småsulten? Bytt ut med en sunnere Allevolavkaloribar, frukt eller grønnsaker som mellommåltid. Ha faste treningsdagerog inviter gjerne en venn med, slik at det blir lettere å holde avtalen,forteller Sandvik.

Sett deg realistiske mål og ikkegi deg

Sjansen for å lykkes medvektnedgang øker ved god planlegging. Sett deg et hovedmål, og del opp i småkonkrete delmål. Det er viktig at målene dine er realistiske, slik at det ikkeblir for uoverkommelig å gjennomføre. Unn deg en liten belønning når du haroppnådd hvert delmål, for eksempel et nytt plagg, en deilig massasje eller entur på kino.

- Det er lov å feile, men ikke gi opp! Sprekkerdu en dag, så betyr ikke det at du har tapt hele kampen. Ikke la deg knekke avet lite feiltrinn, men gå tilbake til de gode vanene du startet så bra med.Prøv å kartlegge hvilke situasjoner som gjør at du faller tilbake i gamle spor,slik at du kan unngå de i fremtiden, avslutter farmasøyten.

Slik får du gode vaner:

  • Drikk vann som tørstedrikk
  • Spis 3 hovedmåltider og 2-3 mellommåltider daglig
  • Mosjoner 1 time hver dag
  • Spis frukt og grønnsaker - 5 om dagen
  • Velg kjøtt- og meieriprodukter med lavt fettinnhold
  • Spis grovt brød eller knekkebrød
  • Unngå brus, kaker, sjokolade, snacks og lignende

Emner

Kategorier


Apotek 1 er landets største og ledende apotekkjede, og har i dag over 280 apotek spredt over hele landet. Vår ambisjon er å være best for våre kunder. Et av våre viktigste fortrinn er at vi er flinke til å gi kundene nyttige råd og tips - som de har behov for og tillit til. Vi er kunnskapsrike, har stor faglig tyngde og oppdaterer vår kunnskap for å kunne formidle råd og produktkunnskap på en best mulig måte.

Våre verdier er at vi skal være pålitelige og engasjerte medarbeidere, som viser respekt og diskresjon i vårt arbeid. Vi i Apotek 1 ønsker å være en viktig faktor i helsetjenesten. Hos oss skal kundene få inspirasjon og bli motivert til å ta vare på egen helse. Vi skal være blide, imøtekommende og gi god service.

Vår kunnskap - din trygghet

Apotek 1 er landets største apotekkjede. Vi har i dag over 460 apotek spredt over hele landet og er også Norges største nettapotek.
Kjernen for vår virksomhet er kompetanse og kvalitet. Vår ambisjon er å leve opp til vårt slagord ”Vår kunnskap- din trygghet”, i alle våre kundemøter. Apotek 1 sine kunnskapsrike medarbeidere skal gjennom sin rådgivning og oppfølging skape bedre helse og økt velvære for våre kunder.

Våre verdier er at vi skal være pålitelige og engasjerte medarbeidere, som viser respekt og diskresjon i vårt arbeid. Vi i Apotek 1 ønsker å være en viktig faktor i helsetjenesten. Hos oss skal kundene få inspirasjon og bli motivert til å ta vare på egen helse. Vi skal være blide, imøtekommende og gi god service.

Apotek 1
Skårersletta 55
1471 Lørenskog