Gå videre til innhold
Unngå påsketabbene

Pressemelding -

Unngå påsketabbene

Påskeferien står for døra, og mange av oss skal tilbringe den på fjellet. Påskeidyllen kan fort bli ødelagt av smertefulle skiturer og solbrent hud. Her får du gode råd om hvordan du best beskytter vinterblek hud og hvordan du skal unngå gnagsår.

Slik beskytter du huden i påskesola

–Fjellvettreglene burde også hatt med et punkt om solbeskyttelse, sier farmasøyt Gunhild Kile Sandvik i Apotek 1.Hun forteller at vi trenger litt sol for å fylle D-vitaminlagrene våre, men at det er viktig å forebygge solforbrenninger. Den vinterbleke huden vår er ekstra utsatt for å få soleksem, og det er viktig ikke å sole seg for lenge om gangen den første tiden og være ekstra nøye med å bruke høy faktor.

-UV-indeksen er like høy en solfylt skitur i påsken med nysnø, som en solskinnsdag i Afrika, forteller Sandvik. Siden barn er ekstra utsatt på grunn av sin tynne hud er det viktig å beskytte barna godt. Hun oppfordrer til å sjekke UV-varselet for familiens reisemål.

Solkremen bør smøres på cirka en halv time før man skal ut i sola. -Bruk nok solkrem og gjenta med jevne mellomrom, råder farmasøyten. Solstifter er ypperlige å ta med seg i lommen, og er lette å påføre ekstra utsatte områder som nese og ører. –Husk solbriller til både voksne og barn, minner Sandvik om.

Solkrem og kuldekrem - husk riktig rekkefølge

Er det kaldt og man ønsker å bruke kuldekrem i tillegg, skal solkrem tas på først. -Vent cirka en halv time før du tar på kuldekremen. Dette for at vannet i solkremen skal rekke å fordampe, forteller Sandvik. En kuldekrem verken beskytter mot, eller forhindrer, frostskader. Kremen legger seg som et beskyttende lag og reduserer fordamping av fuktighet fra huden slik at den blir mindre tørr. 

Nye skisko?

Gnagsår oppstår gjerne når huden utsettes for vedvarende gnissing. Huden blir rød og varm og etter hvert dannes det væskefylte blemmer som det til slutt går hull på. Nye eller for trange sko er vanlige utløsende årsaker, og en liten blemme kan legge en demper på eller i verste fall ødelegge hele fjellturen.

Farmasøyten har følgende råd for å forebygge gnagsår:

·  Pass på å ha gode sko som sitter godt. Kjøp sko i god tid før du skal på langtur og bruk dem jevnlig i forkant. På den måten myker de seg opp og former seg etter foten din.

·  Erfarne fjellfolk forbereder gjerne huden noen dager i forveien med fotbad, fjerning av hard hud og en god fotkrem.

·  Unngå grove ullsokker nærmest huden, bruk en fin tynn strømpe under.

·  Bruk anti-gnagsårstift eller silketape på huden der sko eller lignende kan gnisse.

·  Ved lengre turer/frykt for gnagsår kan det være lurt å legge på Compeed gnagsårplaster fra starten av som forebyggende.

Ta med deg et reiseapotek

Du bør alltid sørge for å ha liggende et utvalg med legemidler og litt sårmateriell i tilfelle noen skader seg eller blir syke på hytta. Sjekk jevnlig at du har det du trenger og at midlene ikke er utgått på dato.

Fjellvettregel nr 9 sier at vi skal grave oss ned i tide. -Husk at man også må smøre seg med solkrem i tide, avslutter Gunhild Kile Sandvik.

 

Se mer informasjon på http://www.apotek1.no/

April 2014

Kontaktpersoner:

Fagredaktør Gunhild Kile Sandvik. Epost: gunhildkile.sandvik@apotek1.no

Kommunikasjonssjef Hilde Ariansen. Epost: Hilde.ariansen@apotek1.no. Telefon: 915 88 972

Related links

Emner

Kategorier


Apotek 1 er landets største og ledende apotekkjede, og har i dag over 290 apotek spredt over hele landet. Kjernen for vår virksomhet er kompetanse og kvalitet. Vår ambisjon er å leve opp til vårt slagord ”Vår kunnskap- din trygghet”, i alle våre kundemøter. Apotek 1 sine kunnskapsrike medarbeidere skal gjennom sin rådgivning og oppfølging skape bedre helse og økt velvære for våre kunder.

Våre verdier er at vi skal være pålitelige og engasjerte medarbeidere, som viser respekt og diskresjon i vårt arbeid. Vi i Apotek 1 ønsker å være en viktig faktor i helsetjenesten. Hos oss skal kundene få inspirasjon og bli motivert til å ta vare på egen helse. Vi skal være blide, imøtekommende og gi god service.

Kontakter

Silje Ensrud

Silje Ensrud

Pressekontakt Pressesjef 99350502
Kjersti Solberg Ofstad

Kjersti Solberg Ofstad

Pressekontakt Kommunikasjonssjef 99236838

Vår kunnskap - din trygghet

Apotek 1 er landets største apotekkjede. Vi har i dag over 460 apotek spredt over hele landet og er også Norges største nettapotek.
Kjernen for vår virksomhet er kompetanse og kvalitet. Vår ambisjon er å leve opp til vårt slagord ”Vår kunnskap- din trygghet”, i alle våre kundemøter. Apotek 1 sine kunnskapsrike medarbeidere skal gjennom sin rådgivning og oppfølging skape bedre helse og økt velvære for våre kunder.

Våre verdier er at vi skal være pålitelige og engasjerte medarbeidere, som viser respekt og diskresjon i vårt arbeid. Vi i Apotek 1 ønsker å være en viktig faktor i helsetjenesten. Hos oss skal kundene få inspirasjon og bli motivert til å ta vare på egen helse. Vi skal være blide, imøtekommende og gi god service.

Apotek 1
Skårersletta 55
1471 Lørenskog