Gå videre til innhold
Slik beholder du brunfargen lenger

Pressemelding -

Slik beholder du brunfargen lenger


Brunfargen du har fått i løpet av sommeren forsvinner når huden skiftes ut – enten du vil eller ei. Med fem enkle trinn kan du beholde brunfargen lenger.

- Hvis du har vært fornuftig med solingen, og brukt høy nok solfaktor til at du ikke har blitt brent, finnes det gode muligheter til å bevare brunfargen, sier farmasøyt Maren Lima i Apotek 1.

Hvor raskt huden skiftes ut kan du påvirke selv, så lenge du har latt brunfargen bygge seg gradvis opp.

- Å tilføre huden fuktighet er viktig. Dette kan også forebygge kløe, som også kan komme etter perioder med mye sol, sier farmasøyten.

Fem enkle trinn:

1. Pøs på med fuktighet! Når ferien er over er det ekstra viktig at du unngår at huden blir tørr. Bruk en god og fuktgivende bodylotion hver dag, gjerne etter dusjing, for å holde huden myk og smidig.

2. Bytt ut såpen med olje. Den vanlige dusjsåpen kan med fordel byttes ut med en mer fuktgivende olje for å holde på hudens mykhet. Det kan også være lurt å unngå lange og uttørkende varme bad.

3. Unngå mekanisk skade på huden. Voksing, peeling og barbering fjerner det øverste hudlaget, og dermed også brunfargen din. Pass litt på og velg milde produkter når du behandler huden.

4. Gi brunfargen et løft. De første rådene til tross, fargen kommer til å forsvinne til slutt enten du vil det eller ikke. Det anbefales å booste brunfargen med selvbruner fremfor solarium om du ønsker å forlenge brunfargen ytterligere utover høsten.

5. Fremhev gløden! Enkelte typer sminke kan redusere sommergløden. Velg farger som er varme og gyldne, for eksempel brun, terracotta og gull. Tørrolje med gullskimmer kan brukes som glansgiver til skuldre, armer og legger.

- Ett godt råd er å smøre seg med fuktighet rett etter at man har dusjet, men før man har tørket seg helt, sier farmasøyten.

Emner

Kategorier


Apotek 1 er Norges ledende apotekkjede. Vi har over 460 apotek fordelt på alle landets fylker, og over 4500 dedikerte medarbeidere.

Relatert innhold

Vår kunnskap - din trygghet

Apotek 1 er landets største apotekkjede. Vi har i dag over 460 apotek spredt over hele landet og er også Norges største nettapotek.
Kjernen for vår virksomhet er kompetanse og kvalitet. Vår ambisjon er å leve opp til vårt slagord ”Vår kunnskap- din trygghet”, i alle våre kundemøter. Apotek 1 sine kunnskapsrike medarbeidere skal gjennom sin rådgivning og oppfølging skape bedre helse og økt velvære for våre kunder.

Våre verdier er at vi skal være pålitelige og engasjerte medarbeidere, som viser respekt og diskresjon i vårt arbeid. Vi i Apotek 1 ønsker å være en viktig faktor i helsetjenesten. Hos oss skal kundene få inspirasjon og bli motivert til å ta vare på egen helse. Vi skal være blide, imøtekommende og gi god service.

Apotek 1

Skårersletta 55
1471 Lørenskog