Gå videre til innhold
BER FOLK FØLFGE MED PÅ POLLENVARSEL: Farmasøyt Maren Hof i Apotek 1. Foto: Magnus Dorati
BER FOLK FØLFGE MED PÅ POLLENVARSEL: Farmasøyt Maren Hof i Apotek 1. Foto: Magnus Dorati

Pressemelding -

- Ikke vent med allergimedisinen!

Pollensesongen er i gang, og mange starter for sent med allergimedisinen. Det kan gi unødvendige plager, mener farmasøyt i Apotek 1.

- Pollensesongen kommer gjerne brått på folk. Det kan være snø på bakken som gjør at man ikke tenker at pollensesongen er i gang. Men i stedet for å se etter tegn i naturen, råder vi folk til å følge med på pollenvarselet, og ikke komme i gang for sent med allergimedisinen, sier farmasøyt Maren Hoff i Apotek 1.

For å få god effekt av allergimedisinen, bør medisineringen starte tidlig - aller helst 1-2 uker før sesongen starter. Hoff oppfordrer også folk til å fortsette behandlingen helt til sesongen er over.

- Man bør ikke hoppe over medisineringen om det regner eller er lavere spredning i noen dager. Da kan allergireaksjonene fort blusse opp igjen, sier farmasøyten.

Bør også behandle lokalt

De fleste allergiske reaksjoner gjelder tett og rennende nese, kløende øyne, nysing, trøtthet og slapphet. Det finnes allergimedisiner som brukes lokalt i øyne eller nese, og tabletter som virker på flere symptomer.

- Er man plaget med allergi bør man ta kontakt med legen sin for å få riktig behandling, sier Hoff.

Legemidler går ut på dato

Det kan lønne seg å sjekke datostemplingen på pakningen for å se om du kan bruke allergimedisiner du har liggende hjemme.

- Øyedråper er holdbare i fire uker etter åpning, og nesespray har også begrenset holdbarhet etter åpning. Dersom legemidler har gått ut på dato har de begrenset effekt, sier farmasøyten.

8 RÅD TIL DEG SOM ER ALLERGISK MOT POLLEN

1. Følg med på pollenvarselet. Pent vær gir ofte høy spredning av pollen.
2. Ved kjent allergi bør du starte med allergimedisiner 1-2 uker før sesongen starter.
3. Hold deg mest mulig innendørs når pollenutslippet til plantene er størst.
4. Hold vinduer og dører lukket. Fest gjerne pollennett foran åpne vinduer.
5. Unngå å tørke klesvasken utendørs.
6. Unngå røyk.
7. Unngå plenklipping hvis du har gressallergi.
8. Pollen fester seg til slimhinner, hud, hår og klær i løpet av dagen, så bruk briller/solbriller, skyll nese og øyne med saltvann og dusj før du legger deg.
Kilde: Apotek 1

Emner

Kategorier


Apotek 1 er Norges ledende apotekkjede. Vi har over 400 apotek fordelt på alle landets fylker, og over 3500 dedikerte medarbeidere.

Relatert innhold

Vår kunnskap - din trygghet

Apotek 1 er landets største apotekkjede. Vi har i dag over 460 apotek spredt over hele landet og er også Norges største nettapotek.
Kjernen for vår virksomhet er kompetanse og kvalitet. Vår ambisjon er å leve opp til vårt slagord ”Vår kunnskap- din trygghet”, i alle våre kundemøter. Apotek 1 sine kunnskapsrike medarbeidere skal gjennom sin rådgivning og oppfølging skape bedre helse og økt velvære for våre kunder.

Våre verdier er at vi skal være pålitelige og engasjerte medarbeidere, som viser respekt og diskresjon i vårt arbeid. Vi i Apotek 1 ønsker å være en viktig faktor i helsetjenesten. Hos oss skal kundene få inspirasjon og bli motivert til å ta vare på egen helse. Vi skal være blide, imøtekommende og gi god service.

Apotek 1
Skårersletta 55
1471 Lørenskog