Gå videre til innhold
Unngå kulde: Selvtester for Covid-19 bør unngå kulde.
Unngå kulde: Selvtester for Covid-19 bør unngå kulde.

Pressemelding -

Selvtester bør ikke utsettes for frost

Minusgrader kan føre til at selvtester for Covid-19 ikke fungerer. Produktene bør derfor ikke oppbevares utendørs.

Salget av hurtigtester har tredoblet seg den siste måneden, i takt med økte smittetall over hele landet. Det viser tall fra Apotek 1, som oppfordrer til riktig oppbevaring nå som gradestokken kryper nedover.

- Selvtestene tåler ikke minusgrader. På pakningen står det at laveste temperatur produktet tåler er to grader, og dette kommer av at ulike komponenter i testen ikke tåler frost, sier Maren Hoff, farmasøyt i Apotek 1.

Kunder i apotek oppfordres til å lese pakningsvedlegget nøye, men det er trolig få som har fått med seg at selvtestene bare tåler mellom 2-30 grader. Apotek 1 anbefaler derfor at kundene frakter selvtestene godt pakket inn dersom de skal være ute, slik at selvtestene ikke blir utsatt for kulde på vei hjem fra apoteket.

Ikke levering i postkasse
Bestilling av selvtester på nett har også økt den siste tiden, men det er ikke lenger mulig å få levert testene i postkassen på grunn av kuldegradene. Andre leveringsalternativer som hjemlevering på døren eller til hentested vil fortsatt være mulig.

- Dersom selvtestene blir utsatt for minusgrader over tid, vil dette kunne påvirke produktet, sier Hoff.

Selvtester som blir utsatt for lavere temperatur enn 2 grader over tid bør ikke brukes.

Emner

Kategorier


Apotek 1 er Norges ledende apotekkjede. Vi har over 400 apotek fordelt på alle landets fylker, og over 3500 dedikerte medarbeidere.

Relatert innhold

Vår kunnskap - din trygghet

Apotek 1 er landets største apotekkjede. Vi har i dag over 460 apotek spredt over hele landet og er også Norges største nettapotek.
Kjernen for vår virksomhet er kompetanse og kvalitet. Vår ambisjon er å leve opp til vårt slagord ”Vår kunnskap- din trygghet”, i alle våre kundemøter. Apotek 1 sine kunnskapsrike medarbeidere skal gjennom sin rådgivning og oppfølging skape bedre helse og økt velvære for våre kunder.

Våre verdier er at vi skal være pålitelige og engasjerte medarbeidere, som viser respekt og diskresjon i vårt arbeid. Vi i Apotek 1 ønsker å være en viktig faktor i helsetjenesten. Hos oss skal kundene få inspirasjon og bli motivert til å ta vare på egen helse. Vi skal være blide, imøtekommende og gi god service.

Apotek 1
Skårersletta 55
1471 Lørenskog