Gå videre til innhold
Tøymunnbindet må vaskes. Foto: Apotek 1
Tøymunnbindet må vaskes. Foto: Apotek 1

Pressemelding -

Ikke glem å vaske tøymunnbindet

Tre av fire vasker ikke tøymunnbindet etter hvert bruk, viser en undersøkelse YouGov har gjort for Apotek 1. Å droppe denne vasken øker risikoen for smitte.

Tøymunnbindet bør vaskes på 60 grader mellom hvert bruk. Likevel sier bare 25 prosent av befolkningen at de vasker munnbindet hver gang. To av tre bruker tøymunnbindet inntil ti ganger før det vaskes, mens en av ti sjelden eller aldri vasker tøymunnbindet.
- Å bruke tøymunnbindet på nytt innen få dager uten å vaske det, kan faktisk øke risikoen for smitte, sier fagredaktør Eirik Rustan i Apotek 1.

Bør oppbevares i plastpose

En av tre velger tøymunnbind fremfor engangsmunnbind, viser undersøkelsen YouGov har gjort på oppdrag av Apotek 1. Tøymunnbind regnes av helsemyndighetene som god nok beskyttelse utenfor helsetjenesten, men du må bruke det riktig for å beskytte mot smitte.

- Vask hendene før og etter bruk. Pass på at munnbindet sitter godt på, og ikke ta på selve munnbindet under bruk. Husk at munnbind er et tillegg til andre viktige smitteforebyggende tiltak som å holde god avstand og god håndhygiene, sier Rustan.
Tøymunnbind bør oppbevares i en lukket plastpose når det ikke brukes.

Ikke alltid egnet

Tøymunnbind kan brukes av friske personer for å redusere smittespredning i befolkningen, men det er tilfeller der tøymunnbind bør byttes ut med engangsmunnbind.

- Tøymunnbind er ikke-medisinske og har lavere filtreringsevne enn medisinske engangsmunnbind. De bør ikke brukes om du har Covid-19 eller har vært i nærkontakt med noen som er smittet, sier Rustan.

Avslutningsvis råder fagredaktøren om å sjekke to ting på pakken med tøymunnbind: Holdbarheten og at tøymunnbindet er merket med CWA 17553:2020, som er standarden for tøymunnbind.

Emner

Kategorier


Apotek 1 er Norges ledende apotekkjede. Vi har over 460 apotek fordelt på alle landets fylker, og over 4500 dedikerte medarbeidere.

Relatert innhold

Vår kunnskap - din trygghet

Apotek 1 er landets største apotekkjede. Vi har i dag over 460 apotek spredt over hele landet og er også Norges største nettapotek.
Kjernen for vår virksomhet er kompetanse og kvalitet. Vår ambisjon er å leve opp til vårt slagord ”Vår kunnskap- din trygghet”, i alle våre kundemøter. Apotek 1 sine kunnskapsrike medarbeidere skal gjennom sin rådgivning og oppfølging skape bedre helse og økt velvære for våre kunder.

Våre verdier er at vi skal være pålitelige og engasjerte medarbeidere, som viser respekt og diskresjon i vårt arbeid. Vi i Apotek 1 ønsker å være en viktig faktor i helsetjenesten. Hos oss skal kundene få inspirasjon og bli motivert til å ta vare på egen helse. Vi skal være blide, imøtekommende og gi god service.

Apotek 1

Skårersletta 55
1471 Lørenskog